Och carbonara igen!
Två paket bacon i kylen med bäst-före-datum inom de närmaste dagarna. En stor bit parmesanost som visar tecken på att börja mögla vilken dag som helst (vad gäller parmesanost är det dock bara att skära bort de delar som börjat mögla – resten är det inget fel på). En öppnad gräddförpackning. Två förpackningar färsk pasta.
Vad gör man?! Jo, man får självklart offra sig på en carbonara till middag igen. Ingen hemma såg ut att vara ledsen för det. Tvärtom! Känns som middagsmaten går på repeat. Nu får det helt enkelt dröja ett tag till nästa gång vi äter carbonara, okej 🙂 ?!
Kvällens middag var således pasta carbonara, äggula, parmesanost, persilja och grönsaker. Namnam!
Spaghetti Carbonara, 4 port
250 g fläsk, bacon eller skinka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl parmesanost
3 msk grädde
Salt och peppar
300 g pasta
Koka pastan. Hacka fläsk/bacon/skinka, lök och vitlök. Fräs löken först och fräs sedan på fläsk/bacon/skinka (fläsk och bacon ska vara knaperstekt). Rör ned kött- och lökblandningen i den avrunna färdigkokta pastan. Vispa ihop grädde och hälften av parmesanosten. Häll ned i pastablandningen och rör ordentligt. Krydda efter smak. Servera med parmesanost, äggula och persilja och massor av svartpeppar.
Senaste kommentarer