Världens bästa

Påsk är som ni alla vet och säkert märkt själva en av våra största mathögtider tillsammans med jul, nyår och midsommar. Finns inte mycket som är trevligare än att sitta och äta god mat tillsammans med nära och kära, mysa och umgås. Det handlas och äts enorma mängder mat.

Men har ni tänkt på att det säkert också kastas enorma mängder mat under och framför allt efter påsk/jul/nyår/midsommar? Man överskattar nästan alltid mängden mat som kommer att gå åt och om ni resonerar som jag så har jag hellre för mycket hemma än för lite.

Vi har faktiskt varit duktiga och ätit upp den mesta av påskmaten vi köpt hem. Men kvar finns 4-5 burkar sill (varav minst 3 är oöppnade) och en himla massa korv av olika slag. Sen har vi klassisk påskmat som ägg, kyckling, lax och potatis hemma i kyl och frys, men det är klassiska stapelvaror hos oss och finns nästan alltid. Påskmust har vi också till barnens stora glädje. Allt detta måste ju ätas upp även om det håller ett bra tag till.

Buffé med påskmat

Därför blev det påskbuffé till middag idag. Jag köpte hem den bästa laxen bara för att sätta pricken över i. Bästa laxen är såklart Salmalaxen. Den kan ätas som den är, gravas, sotas, halstras eller vad man nu själv föredrar. Själv åt vi vår rå skuren i tunna skivor med gravlaxsås till på smörat rostat bröd samt hårt tunnbröd. Mums de luxe! Vi serverade även ägghalvor, sillar och potatis samt korv och grönsaker. Hur gott som helst och jag kan äta det många gånger till!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *