Pestoöverbakad lax med fräscha grönsaker

Kvällens middag blev pestoöverbakad lax med en fräsch grönsakssallad till.

Jag gjorde ”fattigmanspesto” (mixade bladpersilja, rostade solroskärnor, olivolja, vitlök, salt och vatten till en ganska fast pesto) och klickade denna ovanpå styckfrysta laxfiléer. In i ugnen 200 grader ca 20 minuter. Till maten fortsatte vi vårt tema med fräscha grönsaker. Ett mattillbehör som triatleten Jonas Colting skriver om i boken ”Jag vill ju bara se bra ut naken” som jag läser just nu. Det blev babyspenat, ruccola, avokado, kokt färsk broccoli, skivad rödlök, bönmix (finns en fryst mix från Willys av kidneybönor, gröna ärtor, sockerärtor och sojabönor som jag kokade någon minut), körsbärstomater, skivade färska champinjoner, böngroddar, hyvlad parmesan och allt detta toppades med olivolja, flingsalt och pressad apelsinsaft. Mums mums!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *