Hösten är här

I söndags inträffade höstdagjämningen i kalendern. Det är det ögonblick då dag och natt är ungefär lika långa på hela jordklotet. Efter det här blir dagarna kortare på det norra halvklotet och längre på det södra. Hösten är med andra ord här.

Det firade vi genom  att laga till en riktig höstgryta till måndagsmiddag. Det blev en Kreolsk gryta innehållande godsaker som smakrik korv, gott kött, paprika, syltlök och grädde. Kan inte smaka annat än riktigt mumsigt! Till detta serverade jag kokt potatis, lingonsylt och grönsaker.

Får man äta så här goda grytor när det är höst så välkomnar jag hösten med öppna armar!

Kreolsk gryta, 4 port

600 gram fläskfilé
4 små kabanosskorvar
1 dl syltlök
1/2 dl syltlöksspad
1 hackad grön paprika
5 cl balsamvinäger
4 dl grädde
salt och peppar

Skiva köttet, krydda med salt och peppar. Stek sedan och lägg i en gryta. Skiva korven, stek den och lägg den i samma gryta som köttet. Tillsätt syltlök, syltlöksspad, paprika, grädde och balsamvinäger. Låt koka ca 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *