Bästa tillbehöret
Det bästa tillbehöret till rätter som soppa, chili con carne, tikka masala och andra grytor tycker jag utan tvekan är hembakt bröd. Mitt favoritbröd är nog det hembakta naan-brödet. Varmt, mjukt men frasigt och välsmakande. Serveras med smör eller vitlökssmör och om man vill ett par skivor ost. Ät som det är, doppa eller lägg på tex grytan på brödet.
Till middag ikväll åt vi chili con carne med naan-bröd. Två portioner chili och två bröd med smör och ost – precis som vanligt. Galet gott!
Naan-bröd, 8-10 bröd
7-8 dl vetemjöl
1 pkt torrjäst
1 tsk salt
1 1/2 dl hett vatten (cirka 65 grader)
1 1/2 dl naturell yoghurt
2 msk olja
1 ägg
1 msk honung
Blanda 2 1/2 dl mjöl, jäst och salt i en skål. Rör i vatten, yoghurt, olja, ägg och honung. Arbeta in resten av mjölet och knåda till en mjuk och smidig deg. Låt jäsa övertäckt till dubbel storlek (cirka 40 minuter). Stjälp upp på bakbord och dela i bitar. Kavla eller platta ut degbitarna till 1/2 centimeter tjocka rundlar. Baka dem i stekpanna 2-4 minuter på varje sida eller i 250 grader varm ugn i 5-8 minuter.
Senaste kommentarer