Kycklingbolognese på Lönnebergas vis
(varuprov) I våras gav sig ”påläggsföretaget” Lönneberga in på kycklingmarknaden och lanserade en hel drös riktigt bra kycklingnyheter. Nu kommer ytterligare sju kycklingnyheter och en wienerkorv. Kycklingen är färsk och okryddad för att kunna anpassas efter eget smak och tycke. Helt nytt på marknaden är att färsen nu finns i två varianter. Den vanliga färsen som är gjord av drumsticks och nyheten som är gjord av bröstfilé. Den av bröstfilé är mer mager och har en mildare smak. Idag testade jag att göra Kycklingbolognese på Lönnebergas vis.
Bolognese är en riktig vardagsklassiker som aldrig går ur tiden. Kycklingbolognese på Lönnebergas vis görs med nyheten kycklingfärs av bröstfilé och palsternacka för både smak och miljö. Bolognese är också en rätt som är perfekt att laga lite mer av när man ändå är igång. Bjud vänner på vardagsmiddag, gör matlådor eller servera till middag även dagen efter.
Jag älskade den här varianten på bolognese. Och att den är nyttig, lätt och snabb att laga drar inte ner betyget!
Kycklingbolognese på Lönnebergas vis, 4 port
Lönneberga Kycklingfärs av bröstfilé 500 g
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 palsternacka
500 g krossad tomat
½ dl balsamvinäger
olja och salt
kokt spaghetti
parmesanost
Finhacka lök och vitlök. Skala och riv palsternackan. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn kycklingfärsen i olja ett par minuter till fin gyllene färg. Tillsätt lök, vitlök och palsternacka och stek ytterligare 2 minuter. Häll på de krossade tomaterna och balsamvinägern. Låt koka 10 minuter och smaka av med salt. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om den känns för torr.
Blanda bolognesen med kokt spaghetti och toppa med massor av nyriven parmesanost och ev persilja.
Senaste kommentarer