Kycklingbolognese på Lönnebergas vis

Kycklingbolognese på Lönnebergas vis

Kycklingbolognese på Lönnebergas vis

(varuprov) I våras gav sig ”påläggsföretaget” Lönneberga in på kycklingmarknaden och lanserade en hel drös riktigt bra kycklingnyheter. Nu kommer ytterligare sju kycklingnyheter och en wienerkorv. Kycklingen är färsk och okryddad för att kunna anpassas efter eget smak och tycke. Helt nytt på marknaden är att färsen nu finns i två varianter. Den vanliga färsen som är gjord av drumsticks och nyheten som är gjord av bröstfilé. Den av bröstfilé är mer mager och har en mildare smak. Idag testade jag att göra Kycklingbolognese på Lönnebergas vis.

Kycklingnyheter från Lönneberga.

Kycklingnyheter från Lönneberga.

Bolognese är en riktig vardagsklassiker som aldrig går ur tiden. Kycklingbolognese på Lönnebergas vis görs med nyheten kycklingfärs av bröstfilé och palsternacka för både smak och miljö. Bolognese är också en rätt som är perfekt att laga lite mer av när man ändå är igång. Bjud vänner på vardagsmiddag, gör matlådor eller servera till middag även dagen efter.

Gott, nyttigt, enkelt och snabblagat!

Gott, nyttigt, enkelt och snabblagat!

Dags att servera!

Dags att servera!

Jag älskade den här varianten på bolognese. Och att den är nyttig, lätt och snabb att laga drar inte ner betyget!

Ät och njut!

Ät och njut!

Kycklingbolognese på Lönnebergas vis, 4 port

Lönneberga Kycklingfärs av bröstfilé 500 g
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 palsternacka
500 g krossad tomat
½ dl balsamvinäger
olja och salt

kokt spaghetti
parmesanost

Finhacka lök och vitlök. Skala och riv palsternackan. Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn kycklingfärsen i olja ett par minuter till fin gyllene färg. Tillsätt lök, vitlök och palsternacka och stek ytterligare 2 minuter. Häll på de krossade tomaterna och balsamvinägern. Låt koka 10 minuter och smaka av med salt. Tillsätt eventuellt lite mer vatten om den känns för torr.

Blanda bolognesen med kokt spaghetti och toppa med massor av nyriven parmesanost och ev persilja.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *