Recept på Korv Stroganoff med ris

Korv Stroganoff med ris och grönsaker.

Korv Stroganoff med ris och grönsaker.

Mina barn älskar korv i alla dess former. Falukorv, varmkorv, grillkorv, svagare kryddkorvar etc. Korven kan vara stekt, ugnsbakad, i korvgryta eller i korv stroganoff – det spelar inte så stor roll. Det mesta går ner. Mattias och jag gillar också korv. Vi föredrar korv med hög kötthalt och gärna med goda smaker.

Perfekt vardagsmiddag.

Perfekt vardagsmiddag.

Middagen ikväll blev en härlig och god Korv Stroganoff gjord på falukorv med hög kötthalt. Ris och grönsaker till detta. Riktigt gott (och hade man fått slicka tallriken hade vi gjort det allihopa)!

Korv Stroganoff, 4 port

800 g falukorv
2 gula lökar
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
salt, peppar och paprikapulver.

Skärv korven i strimlor. Hacka löken. Fräs korven i olja eller smör i ca 5 minuter. Tillsätt lök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, tomatpuré och kryddor. Koka ca 10 minuter. Klart att servera med tex ris och grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *