Recept på Korv Stroganoff med ris
Mina barn älskar korv i alla dess former. Falukorv, varmkorv, grillkorv, svagare kryddkorvar etc. Korven kan vara stekt, ugnsbakad, i korvgryta eller i korv stroganoff – det spelar inte så stor roll. Det mesta går ner. Mattias och jag gillar också korv. Vi föredrar korv med hög kötthalt och gärna med goda smaker.
Middagen ikväll blev en härlig och god Korv Stroganoff gjord på falukorv med hög kötthalt. Ris och grönsaker till detta. Riktigt gott (och hade man fått slicka tallriken hade vi gjort det allihopa)!
Korv Stroganoff, 4 port
800 g falukorv
2 gula lökar
2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
salt, peppar och paprikapulver.
Skärv korven i strimlor. Hacka löken. Fräs korven i olja eller smör i ca 5 minuter. Tillsätt lök och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt matlagningsgrädde, vatten, tomatpuré och kryddor. Koka ca 10 minuter. Klart att servera med tex ris och grönsaker.
Senaste kommentarer