Rostade melonkärnor

Rostade melonkärnor

Rostade melonkärnor

Något jag har dille på just nu är melonsallad. Jag brukar blanda vattenmelon, honungsmelon, isberg, gurka och tomat och servera till grillat kött eller kyckling och en bit gott bröd som kolhydratskälla. Oerhört fräscht och gott! Ett tips är att inte rensa kärnorna ur melonen. Istället ska du spara dessa och hur enkelt och snabbt som helst tillverka dina egna nyttiga snacks, dvs rostade melonkärnor. Hur genialiskt och klimatsmart som helst! Dessutom bra för en plånbok som precis som min blivit alltför tunn efter sommarens alla skojigheter.

Klimatsmart och nyttigt snacks.

Klimatsmart och nyttigt snacks.

Rostade melonkärnor tar bara någon minut att tillreda och har en fantastiskt god, mild söt nötsmak. De är därmed perfekta att äta som de är, strö på salladen eller toppa morgonmålet (typ gröt, chiapudding, fil och flingor/müsli/granola, smoothie, smoothiebowl, overnightoats) med. Kärnorna är rika på fibrer, nyttiga fetter och vitaminer.

Både gott och vackert!

Både gott och vackert!

Tvätta kärnorna rena från melonrester i en sil och lägg dem sedan i en torr stekpanna. Sätt plattan på högsta värme. Rör hela tiden runt med en stekspade för att undvika att de bränns vid samt få jämn och fin färg. Smaksätt med ett gott havssalt när kärnorna börjar torka. När kärnorna sedan börjar få lite färg och ge ifrån sig ett knastrande ljus är de klara! Låt svalna. Ät och njut!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *