Rostade melonkärnor
Något jag har dille på just nu är melonsallad. Jag brukar blanda vattenmelon, honungsmelon, isberg, gurka och tomat och servera till grillat kött eller kyckling och en bit gott bröd som kolhydratskälla. Oerhört fräscht och gott! Ett tips är att inte rensa kärnorna ur melonen. Istället ska du spara dessa och hur enkelt och snabbt som helst tillverka dina egna nyttiga snacks, dvs rostade melonkärnor. Hur genialiskt och klimatsmart som helst! Dessutom bra för en plånbok som precis som min blivit alltför tunn efter sommarens alla skojigheter.
Rostade melonkärnor tar bara någon minut att tillreda och har en fantastiskt god, mild söt nötsmak. De är därmed perfekta att äta som de är, strö på salladen eller toppa morgonmålet (typ gröt, chiapudding, fil och flingor/müsli/granola, smoothie, smoothiebowl, overnightoats) med. Kärnorna är rika på fibrer, nyttiga fetter och vitaminer.
Tvätta kärnorna rena från melonrester i en sil och lägg dem sedan i en torr stekpanna. Sätt plattan på högsta värme. Rör hela tiden runt med en stekspade för att undvika att de bränns vid samt få jämn och fin färg. Smaksätt med ett gott havssalt när kärnorna börjar torka. När kärnorna sedan börjar få lite färg och ge ifrån sig ett knastrande ljus är de klara! Låt svalna. Ät och njut!
Senaste kommentarer