Hälsotrenden håller i sig

Hälsotrenden som vuxit de senaste åren verkar vara här för att stanna och är fortsatt stark 2015. Det gäller allt från träning, livsstil till kost. Många, liksom jag, sätter ett hälsosamt liv i fokus.

Vad gäller kosten märks ett kraftigt ökat intresse bland konsumenter för produkter med hälsomervärden. Det ska bland annat vara naturligt, fiberrikt och utan tillsatt socker. Nyttigt utan att ge avkall på smaken.

Självklart har livsmedelsproducenterna snappat upp detta. Flingor är enligt Butikstrender i en trendspaning för 2015 hetare än någonsin. Många nyttiga (men fortfarande många onyttiga – se till att lusläsa innehållsförteckningen) alternativ finns idag på fling- och müslihyllan.

Nyheter från PaulunsEn av mina favoriter är varumärket Paulúns. De introducerar nu två nyttiga nyheter – Paulúns Ugnsrostad Supermüsli och Paulúns Superflingor Special. Samtliga såklart naturliga, utan tillsatt socker och rika på fiber med mycket fullkorn.

Superflingor SpecialPaulúns Superflingor Special är spröda flingor gjorda på naturliga råvaror utan tillsatt socker. Finns i smakerna Naturell och Hallon/Tranbär.

Ugnsrostad supermüsliPaulúns Ugnsrostad Supermüsli är en ugnsrostad knaprig müsli gjord på naturliga råvaror och chiafrön, utan tillsatt socker. Finns i smakerna Rabarber/Hallon/Mandel och Björnbär/Kardemumma/Macadamianötter.

Jag har fått hem några av dessa nyheter. Att de är hälsosamma råder ingen tvekan om, men ska bli spännande att se om de smakar lika gott som de låter. Jag har tidigare testat bland annat Paulúns Supergröt och Granola och de var riktigt goda.

Ugnsrostad supermüsli från PaulunsMorgonyoghurt med müsli och annat gottHittills har jag hunnit testa den ugnsrostade supermüslin med hallon/rabarber/mandel. Müslin luktar gott och fräscht och är härligt färggrann. Ugnsrostningen tar verkligen fram smakerna i grynen och nötterna. Müslin är härligt knaprig och ger perfekt crunch. Smaken är jättegod, känns fräsch och lite syrlig. Jag testade den till en naturell yoghurt och det gjorde att müslins smaker framhävdes på ett bra sätt. Vill man kan man som jag även komplettera med tinade hallon, blåbärspulver, mera chiafrön och kokosflagor (samt te och två äggmackor på sidan om). Vilken bra start på dagen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Camilla skriver:

  Paulúns produkter är bra och goda
  Använder några flingor ur sortimentet som jag blandar i en nöt/frö müsli jag gör

 2. Lina skriver:

  Mums! Gillar oxå dessa mkt 🙂

 3. sandra skriver:

  Det låter ju väldigt gott med rabarber i :).

  Tycker för övrigt att det är himlans bra att hälsotrenden håller i sig och att vi blir medvetna om vad vi äter! hoppas det fortsätter i många år till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *