Skärgårdssnapsar

Skärgårdssnapsar från Saturnus.
Skärgårdssnapsar från Saturnus.

Ni minns väl vad som är världens godaste och enklaste lunch? Inte minst för oss som gillar att hänga i båt/husvagn/husbil. Sill-lunchen! Några sorters sill, ägghalvor med god topping, köttbullar, räkor, gravad lax, färskpotatis, hårt tunnbröd – ja, släng in eller dra ifrån efter egna preferenser! Till detta dricker vi vuxna gärna öl och som sig bör (?!) en snaps. Vi hade en sill-lunch när vi var ute med båten i helgen och då testade vi Skärgårdssnapsar från Saturnus.

Världens godaste och enklaste lunch!
Världens godaste och enklaste lunch!

Skärgårdssnapsar är uppdelat i 10 småflaskor med olika smaker och därmed perfekt om man inte vill öppna en stor flaska eller bara vill testa olika smaker. Samlingen är lite extra rolig att servera om man är ute i Skärgården. Då öppnar man snapsflaska efter det stället man är på!

Praktiskt att inte ha en stor flaska utan 10 småflaskor att välja bland.
Praktiskt att inte ha en stor flaska utan 10 småflaskor att välja bland.

Skärgårdssnapsar har funnits på marknaden ett tag men ny smak för i år är Marstrand – en mild snaps med lägre alkoholhalt samt smak av ängssyra och pomerans. Fyra av de andra snapsarna har fått en uppdaterad design.

Valet den här gången föll på Utö och Brännö.
Valet den här gången föll på Utö och Brännö.

Skärgårdssnapsar finns i Systembolagets ordinarie sortiment som 10-pack bestående 10 flaskor à 50 ml och kostar 249 kr. 

Sill och snaps passar bra ihop!
Sill och snaps passar bra ihop!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.