Enkla trädgården

Slottsträdgården Ulriksdal

Visst vore det skönt med en trädgård som sköter sig själv?! Ligga i hängmattan och spana ut på sin helt perfekta, vackra och blomstrande trädgård utan att behöva lyfta ett finger! Min trädgård sköter i princip sig själv men det beror mest på att vi varken har haft tid eller ork att engagera oss i utsmyckning och plantering (sedan har vi dessutom massa rådjur och harar som huserar på tomten titt som tätt). Inte heller har vi tillräcklig kunskap om trädgårdsskötsel. Saker som att klippa gräsmattan, rensa ogräs och vattna måste vi dock.

Enkla trädgården

Men går det att anlägga en skötselfri trädgård? Utmaningen antogs av trädgårdsmästaren Bosse Rappne som ute på Slottsträdgården Ulriksdal tillsammans med ett team av arkitekter och trädgårdsmästare, under våren med hjälp av den senaste tekniken skapat en underhållsfri trädgård. Idag var jag på pressträffen där det i princip färdiga projektet, kallat Enkla Trädgården, presenterades.

Mysigt utekök som bjuder in till gemensam matlagning

Det har anlagts gångar och planterats häckar som kräver minimalt med underhåll. Det är installerat ett automatiskt bevattningssystem från Gardena. Gräset klipps av en robotgräsklippare från Husqvarna. Bosse själv har byggt ett utekök som bjuder in till gemensam matlagning ute istället för att som så ofta kvinnorna är inne och lagar mat/tillbehör till middagen medan männen grillar. Självklart finns det även belysning för mysiga kvällar. Bosse bevisade alltså, ja det är möjligt att anlägga en trädgård med hög mysfaktor som nära nog sköter sig själv.

Robotgräsklippare från Husqvarna

Jag blev helt såld på robotgräsklipparen. En sådan måste vi genast investera i! En rolig pryl för oss pryltokiga men framför allt praktiskt, skönt och smart. Om några år kommer nog varenda kotte ha en sådan. Lika bra att ligga steget före (maken var inte så svårövertalad, haha – pryltokigare karl får man leta efter)!

Tilltugg vid ankomsten

Förutom inspiration och tips bjöds vi på fantastisk vegetarisk lunch, mycket var dessutom ekologiskt producerat. När vi kom fick vi en jättegod och läskande äppelmust tillsammans med riktigt goda snittar och crostini med olika röror på toppen.

Underbara matiga sallader

Sparrisfrittata och smördegsinbakad fetaostBara att hugga in på ostbrickan

Amarettokakor

Fina färger, fräscht och gott

Själva lunchen var sedan en fantastisk buffë som jag tog av flera gånger. Till dessert blev det ostbricka och amarettokakor. Alltså, MUMS! Vegetarisk mat både smakar och gör gott! Mera av den varan!!!

Dags att starta nytt projekt hemma?

En bra början på mitt nya projekt?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.