Friggione i Crock Pot

Friggione i Crock Pot

Friggione i Crock Pot

Jag anser att de flesta maträtter kan lagas i Crock Pot. Men självklart gör sig Crock Pot extra bra när det kommer till mat som ska tillagas på låg värme under lång tid. Som i denna rätt. Finns det något godare än röror?! Passar till grillat, till förrätt, som dipp, etc. Har ni hört talas om Friggione? Det är en italiensk lök- och tomatröra. Den passar att servera på rostade baguetteskivor eller kex, som tillbehör till grillat eller på hamburgare. Den passar till det mesta och är riktigt god! Man behöver inte ens tokgilla lök för att gilla denna röra! Här har jag lagat Friggione i Crock Pot och resultatet låter inte vänta på sig, alltså vilka smaker som kommer fram. Grundreceptet har jag hittat hos Systrarna Eisenman men friggione är en klassisk italiensk rätt med långa anor.

I med lök i Crock Pot och låt gå på svag värme i 3 timmar.

I med lök i Crock Pot och låt gå på svag värme i 3 timmar.

Efter ytterligare 3 timmar med tomaterna är min friggione klar.

Efter ytterligare 3 timmar med tomaterna är min friggione klar.

En röra som passar till det mesta!

En röra som passar till det mesta!

Friggione

2 kg gul lök
1 burk krossade tomater
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
1 msk olivolja

Skala och skär löken i tunna skivor. Blanda med salt och socker i en bunke. Låt stå och dra i 2 timmar. Häll över löken tillsammans med vätskan som den har släppt ifrån sig i Crock Pot. Tillsätt 1 msk olja och låt gå på svag värme i 3 timmar. Tillsätt sedan tomaterna och låt gå på låg värme i ytterligare 3 timmar. Smaka av med eventuellt mer salt. För lite hetta kan man addera en nypa chilliflakes.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.