Friggione i Crock Pot
Jag anser att de flesta maträtter kan lagas i Crock Pot. Men självklart gör sig Crock Pot extra bra när det kommer till mat som ska tillagas på låg värme under lång tid. Som i denna rätt. Finns det något godare än röror?! Passar till grillat, till förrätt, som dipp, etc. Har ni hört talas om Friggione? Det är en italiensk lök- och tomatröra. Den passar att servera på rostade baguetteskivor eller kex, som tillbehör till grillat eller på hamburgare. Den passar till det mesta och är riktigt god! Man behöver inte ens tokgilla lök för att gilla denna röra! Här har jag lagat Friggione i Crock Pot och resultatet låter inte vänta på sig, alltså vilka smaker som kommer fram. Grundreceptet har jag hittat hos Systrarna Eisenman men friggione är en klassisk italiensk rätt med långa anor.
Friggione
2 kg gul lök
1 burk krossade tomater
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
1 msk olivolja
Skala och skär löken i tunna skivor. Blanda med salt och socker i en bunke. Låt stå och dra i 2 timmar. Häll över löken tillsammans med vätskan som den har släppt ifrån sig i Crock Pot. Tillsätt 1 msk olja och låt gå på svag värme i 3 timmar. Tillsätt sedan tomaterna och låt gå på låg värme i ytterligare 3 timmar. Smaka av med eventuellt mer salt. För lite hetta kan man addera en nypa chilliflakes.
Senaste kommentarer