Sportskolan

Mina barn älskar liksom jag och Mattias att röra på sig. Gustaf går på fotboll och simning, Filippa går på dans och simning. De är verkligen duktiga och engagerade! Men hur mycket kan de om sina och andra sporter egentligen? På webben finns det massor av bra information men dels är texterna många gånger inte skrivna för barn, del blir det lätt oöverskådligt.

Sportskolan från Rabén & Sjögren

Jag och barnen blev därför väldigt glada när vi upptäckte nya bokserien Sportskolan från Rabén & Sjögren. Sportskolan är en serie böcker för barn som precis har börjat med en sport eller drömmer om att börja. Böckerna fokuserar på själva sporten istället för på någon stor stjärna som annars är vanligt och hur det är att utöva själva sporten. De är skrivna utan hets kring tävling och vikten av att vinna. Istället betonar man vikten av att det ska vara kul att sporta!

Böckerna har ungefär samma upplägg. En kort historik och sedan får man veta tex vilken utrustning som behövs, hur spelplanen/bassängen ser ut, vad som händer på en träning, hur en match/tävling går till, regler och mycket mer. Böckerna Fotboll, Ishockey och Simning är först ut i serien. Innebandy och Friidrott kommer under 2015. Böckerna är tänkta för åldersgruppen 6-9 år och fungerar lika bra till högläsning som för barnet att läsa själv.

Först ut är Fotboll, Simning och IshockeyFörst läste jag alla böcker själv och jag gillar verkligen texterna, bilderna och upplägget. Det känns lekfullt och lättsamt att läsa böckerna. För Gustaf har jag hittills hunnit med att läsa fotbollsboken och den var verkligen bra tyckte vi båda. Massor av bra information och tips och tricks. Perfekt som en liten uppslagsbok. Filippa läste simningsboken och även om hon redan kunde det mesta fanns det en del nytt hon kunde ta till sig.

Som sagt, perfekta böcker för det sportintresserade barnet som vill lära sig mer om sin eller nya sporter!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Lina skriver:

    Ok så bra 🙂 tack för tipset 🙂 min son älskar ju fotboll 🙂 trevlig kväll kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *