Stektermometer ger bästa resultat
Idag gjorde jag ett nytt försök att laga till kyckling från Kronfågels handstyckade premiumsortiment. Förra gången blev resultatet av min tillagning en torr, trist, smaklös bit kycklingbröst. Jag tillagade helt enkelt kycklingen för länge och på för hög värme i ugnen. Idag testade jag visserligen de urbenade kycklinglåren men jag tror det var tillagningsmetoden som gjorde skillnaden.
Jag brynte först låren i stekpanna med skinnet nedåt och kryddade runt om med smakrika kryddor som salt, peppar, paprika och lite gott och blandat. Sedan la jag kycklingen i en ugnssäker form och stekte färdigt i ugn ca 20 minuter på 150 graders värme. Jag kollade hela tiden med stektermometer så att innertemperaturen på kycklingen blev ca 70 grader. Åh, vilket fantastiskt resultat! En välsmakande saftig kyckling som var något utöver det vanliga. MUMS!
Kycklingen serverade jag i en fantastiskt god pastasallad innehållande bland annat isbergssallad, körsbärstomat, gurka, rädisor, majs, ärtor, broccoli, fetaost, rödlök, paprika och självklart pasta och kycklingen. Mango Raja-dressing till. Det blev 2 stora tallrikar med mat för min del. Såååå gott!
Senaste kommentarer