Stirra dig inte blind på siffror

iHealthNu har jag använt min aktivitet- och sömnregistrerare iHealth från Medistore i ett par veckor och det är dags för utvärdering. Först och främst vill jag åter ge rådet att inte stirra sig blind på siffror. Lev, träna och ät efter hur kroppen och knoppen mår. Sträva efter balans. Lyssna inåt.

Ni kanske inte vet om det men jag är ju statistiker till både utbildning och nuvarande yrke. Jag är en riktigt siffernörd och gillar därför att använda sånt som pulsmätare, stegräknare, Sleep cycle och andra appar och allt-i-ett prylar som iHealth med tillhörande appen iHealth My Vitals. Att få siffror svart på vitt och på så sätt (förhoppningsvis) uppmuntras till att sätta upp nya mål med sin aktivitet, sömn och träning.

Men vad tycker jag då om iHealth med app. Själva idéen är toppen. En enhet som mäter och en app där man kan se resultat. I appen kan man dessutom sätta upp mål med sin aktivitet, föra in hur mycket, vad och hur många kalorier man fått i sig under dagen, lägga in påminnelse att ta medicin, mäta blodtryck, väga sig eller träna. Sedan kan man se hur många steg man tagit och hur man sovit under natten.

Stora problem med synkningen med iOS 8Tyvärr hade jag stora problem att få mätarenheten att fungera med min iPhone. Jag har varit i kontakt med leverantören och problemet kan vara att jag har iOS 8 i telefonen och appen fungerar just nu inte med denna version av iOS. Jag har bara kunnat ladda ner min data ett par gånger och det i början av testperioden.

Appen iHealth My Vitals

Recensionen får jag basera på den data jag har kunnat föra över. Det blev inte så mycket men jag tycker ändå att jag fick en bra bild av funktionaliteten. Jag tycker att iHealth är ganska fyrkantig och inte särskilt detaljerad. iHealth passar den som vill ha en enkel överblick utan närmare detaljer. För den vanlige motionären med andra ord. En siffernörd som jag kräver mer.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *