Strängnäs

Strängnäs

Strängnäs

En vacker och rofylld stad vid Mälarens strand

En vacker och rofylld stad vid Mälarens strand

En av de gästhamnar jag och familjen besökte under vår senaste båtresa var Strängnäs. En vacker och rofylld stad vid Mälarens strand. Inte särskilt stor stad men mysighetsfaktorn är hög. Det finns en handfull butiker, caféer och restauranger att välja bland. En vacker röd väderkvarn ligger på Kvarnkullen i centrala Strängnäs. Den byggdes år 1855 och är av holländsk modell. Vägen upp till kvarnen är också helt bedårande. Gamla, fina hus och en otrolig utsikt över hamnen och Mälaren.

Gästhamnen i Strängnäs.

Gästhamnen i Strängnäs.

Ett härligt bad med bryggor och hopptorn.

Ett härligt bad med bryggor och hopptorn.

Gästhamnen är mycket bra och fin. Vi fick en plats vid bryggan precis vid det lilla torget och ankrade med boj. Det finns septitankstömning, bensinstation, dusch, toalett och sopstation. På bara 5 minuters avstånd finns det en härlig sandstrand med bryggor och hopptorn. Det var så varmt när vi kom så det blev ett dopp på direkten!

Obligatoriskt inköp i gästhamn!

Obligatoriskt inköp i gästhamn!

En mjukglass hör gästhamn till!

En mjukglass hör gästhamn till!

Vi bunkrade mat i mataffären och efter det åt vi den obligatoriska mjukglassen. Det är sen gammalt – besök i gästhamn betyder mjukglass. Behöver jag säga att jag älskar mjukglass?! Sedan blev det dusch och fix innan middagen.

Thai Garden

Thai Garden

Middag på thai-garden i Strängnäs.

Middag på thai-garden i Strängnäs.

Min mat.

Min mat.

Sååå gott!

Sååå gott!

Det gemensamma valet av restaurang föll på Thai Garden. Vi älskar thaimat och det ligger så fint vid gästhamnen. De serverade mat som verkligen smakade äkta, genuint och Thailand. Kan bero på att kockarna var thailändare. Helt fantastiskt gott! Barnen beställde från barnmenyn. Kan tala om att portionerna var gigantiska, nästan större än våra!!! Förutom bra läge och god mat var servicen tipptopp! Vi tycker inte ni ska missa denna pärla om ni har vägarna förbi Strängnäs.

Kvarnen.

Kvarnen.

Fin utsikt mot hamnen.

Fin utsikt mot hamnen.

Strängnäs.

Strängnäs by night.

Efter maten tog vi en promenad runt stan innan vi gick tillbaka till båten. På båten tog vi en fika och åt efterrätt innan sängdags.

När vi vaknade morgonen därpå lämnade jag och maken barnen själva en stund på båten. Vi tog en härlig morgonpromenad och köpte med oss färska frallor på vägen hem. En mycket trevlig start på dagen. Det fanns mysiga promenadstråk längs vattnet och vi såg flera välutrustade utegym längs vägen.

Vi passade på att handla lite på Systembolaget innan vi la ut och åkte vidare till nästa destination på vår resa.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *