Middag på Rolfs Kök
Andra delen av min upplevelsepresent som följde direkt efter SUP var ett restaurangbesök på en av Sveriges bästa köttrestauranger, Rolfs Kök. Vi tog taxi dit för att hinna till vårt bokade bord.
Rolfs kök är en mysig restaurang som ligger riktigt centralt och bra, nära Drottninggatan som är ett av Stockholms största shoppingstråk. Den är liten men intim med mycket bra service.
Vi började med något att dricka. Mattias valde en öl och jag en flaska cider. Ingen sötsliskig svensk cider utan en god, lagom söt och svalkande dryck. Restaurangen bjöd på fantastisk gott bröd med ett gult, gudagott smör.
Till förrätt delade jag och Mattias på dels friterade grisöron, dels blandade charkuterier. Grisöron var ingen jättesuccé hos mig och Mattias (tyckte att det smakade typ grovt, hårt bröd) men tillsammans med den fantastiska aiolin gjord på majonäs, kummin och senap smakade det bra. De blandade charkuterierna var olika fina korvar och någon typ av fin prosciutto. Den förrätten var verkligen riktigt god och ett mycket bra val.
Till huvudrätt valde jag Mellangärde (njurtapp eller hanger steak) med aubergine, murklor, oxmärg & vitt vin och Mattias valde Entrecôte på ben 350 g från Polen med potatisgratäng, haricots verts & bordelaisesås. Till detta drack vi de viner restaurangen rekommenderade till respektive rätt. Vilka fantastiska rätter, både min och Mattias! Köttet smakade verkligen grillat, var så mört att det smälte i munnen och fantastiskt smakrikt. Tillbehören var om möjligt lika goda dom. Jag njöt av varenda tugga. Vinet passade perfekt till rätten. Mmmmm!
De hade många goda efterrätter men jag är en stor Espresso House-älskare och som vanligt när möjlighet ges är det där jag vill äta efterrätt. Idag blev det en Chai Latte, en krämig och god chokladmuffins och en delad chokladboll. Sååå gott! Mätta och nöjda vände vi hemåt till barnvakt och sovande barn.
Tack till Mattias och barnen för den fantastiska födelsedagspresenten!
Senaste kommentarer