Middag på Rolfs Kök

Andra delen av min upplevelsepresent som följde direkt efter SUP var ett restaurangbesök på en av Sveriges bästa köttrestauranger, Rolfs Kök. Vi tog taxi dit för att hinna till vårt bokade bord.

Vad ska vi äta idag - Menyn på Rolfs Kök

Rolfs kök är en mysig restaurang som ligger riktigt centralt och bra, nära Drottninggatan som är ett av Stockholms största shoppingstråk. Den är liten men intim med mycket bra service.

Perfekt ciderGott bröd och smör

Vi började med något att dricka. Mattias valde en öl och jag en flaska cider. Ingen sötsliskig svensk cider utan en god, lagom söt och svalkande dryck. Restaurangen bjöd på fantastisk gott bröd med ett gult, gudagott smör.

Friterade grisöron med god aioliBlandade charkisar

Till förrätt delade jag och Mattias på dels friterade grisöron, dels blandade charkuterier. Grisöron var ingen jättesuccé hos mig och Mattias (tyckte att det smakade typ grovt, hårt bröd) men tillsammans med den fantastiska aiolin gjord på majonäs, kummin och senap smakade det bra. De blandade charkuterierna var olika fina korvar och någon typ av fin prosciutto. Den förrätten var verkligen riktigt god och ett mycket bra val.

MellangärdeEntrecôte

Till huvudrätt valde jag Mellangärde (njurtapp eller hanger steak) med aubergine, murklor, oxmärg & vitt vin och Mattias valde Entrecôte på ben 350 g från Polen med potatisgratäng, haricots verts & bordelaisesås. Till detta drack vi de viner restaurangen rekommenderade till respektive rätt. Vilka fantastiska rätter, både min och Mattias! Köttet smakade verkligen grillat, var så mört att det smälte i munnen och fantastiskt smakrikt. Tillbehören var om möjligt lika goda dom. Jag njöt av varenda tugga. Vinet passade perfekt till rätten. Mmmmm!

Efterrätt på Espresso House

De hade många goda efterrätter men jag är en stor Espresso House-älskare och som vanligt när möjlighet ges är det där jag vill äta efterrätt. Idag blev det en Chai Latte, en krämig och god chokladmuffins och en delad chokladboll. Sååå gott! Mätta och nöjda vände vi hemåt till barnvakt och sovande barn.

Tack till Mattias och barnen för den fantastiska födelsedagspresenten!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *