Pulled pork 2.0

Pulled pork 2.0
Pulled pork 2.0

Hösten är här. Dags att damma av min ”gamla” Crockpot. Självklart använder jag min Crockpot även på sommaren, men har av någon anledning inte delat mina rätter och recept. Mest av allt använder jag min Crockpot Turbo Express som är en helt galet bra multifunktionell produkt. I den kokar jag inte minst allt mitt ris. Finns inget som slår detta ris, till och med bättre än på den bästa kinakrogen! Basmatiris ner i grytan, lite mindre mängd vatten än enligt anvisningarna på paketet, salt, lite rapsolja, rice/grain-funktionen, 7-8 minuter (har märkt att det varierar någon minut hit eller dit beroende på märke på riset), släpp på trycket, klart! Men idag har jag använt min ”vanliga Crockpot” och gjort en pulled pork 2.0. Sååå magiskt mör, smakrik och god!

Ingen direkt förberedelse behövs, bara rakt ner i grytan!
Ingen direkt förberedelse behövs, bara rakt ner i grytan!

Jag har gjort pulled pork flera gånger förut, både i Crockpot och i gryta på spisen. På senaste tid har jag dock varit bekväm och köpt färdigt ”halvfabrikat” i butik (bara värma på och dra isär) men det finns ju inget som slår hemgjord och det här receptet blev lite extra gott, därav min rubrik pulled pork 2.0. Den har så mycket smak men inte den här sötsliskigt, kladdiga smaken som den färdiga i butik.

Så här mört och mumsigt blir köttet efter 8 timmar.
Så här mört och mumsigt blir köttet efter 8 timmar.

Servera som den är tillsammans med ris och en god grönsallad, eller som köttet i goda tacos!

Pulled pork 2.0
Pulled pork 2.0

Pulled pork, 6 port

Drygt 1 kg fläskkarré
2 hackade gula lökar
4 hackade vitlöksklyftor
1 dl barbecuesås
2,5 dl kycklingfond (ej koncentrat)
0,5 dl äppelcidervinäger
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 msk senap
Salt och peppar

Hacka lök och vitlök. Lägg i skål tillsammans med barbecuesås, kycklingfond och äppelcidervinäger. Rör om och krydda röran med paprikapulver, spiskummin, senap, salt och peppar.

Stick i köttet med en potatissticka för att underlätta för smakerna att ta sig in. Lägg köttet i Crockpot. Häll över krydd- och lökblandningen. Sätt på locket och låt gå på 7-8 timmar låg effekt. När köttet är klart, dra isär köttet med hjälp av två gafflar och blanda ihop med köttsaft samt krydd- och lökblandningen i grytan. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med valfria tillbehör!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *