Allt på plåten
Kvällens middag blev fantastiskt god och riktigt nyttig! Lättlagad dessutom! Bara att stoppa in allt på en plåt och så sköter maten sig själv i ugnen.
Vad lagade jag får något gott då? Jo, ugnsbakade kycklingfiléer och ugnsbakade rotfrukter (idag blev det sötpotatis, rotselleri, potatis och palsternacka). Kycklingfiléerna penslade jag med en bbq-dressing och rotfrukterna ringlade jag lite olja över och kryddade med salt, torkad basilika och timjan. In i ugnen alltsammans på 200 grader. Man måste dock ha lite koll. Kycklingfiléerna behövde bara ugnsbakas ca 25 minuter (beror lite på storlek och tjocklek) medan rotfrukterna behövde ca 45 minuter i ugn.
Till kycklingen hade jag gjort Monica Ahlbergs omtalade basilikasås. Den var precis så god som den har beskrivits. Och det är en riktig allt-i-allo-sås som passar utmärkt i allt från sallad, kött, fisk, pasta, potatis, bröd, kyckling, ugnsbakade rotfrukter – ja, typ allt! Från och med nu kommer jag alltid ha en flaska basilikasås i kylen.
Basilikasås
1 kruka färsk basilika
3 vitlöksklyftor
1/2 dl vit balsamvinäger
1 1/2 dl olivolja
Flingsalt efter smak
Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa tills du har en skön grön sås!
Senaste kommentarer