Tillsätt bara köttfärs
Chili con carne är en billig och bra rätt att laga till vardags. Man kan lätt laga till en stor sats och bjuda många eller frysa in lunchlådor att ha som reserv de dagar när maten inte räcker. Att laga till chili con carne är inte särskilt komplicerat och tar inte särskilt lång tid. Det är dessutom få ingredienser som behövs i den enklare varianten. Men det är ändå skönt ifall någon annan gör grovjobbet.
För att hjälpa oss i den stressade vardagen har Felix tagit fram ett antal grytbaser i olika smaker. Nu kommer de dessutom med två nyheter, Chili con carne där man bara behöver tillsätta köttfärs, och Thai röd curry där man bara behöver tillsätta kyckling. Samtliga grytbaser är helt utan konserveringsmedel.
Jag hade turen att få produktprover på dessa nyheter i förra veckan. Felix har en foodtruck som åker runt i vårt avlånga land då och då och bjuder på mat. Den här gången stod de och delade ut de nya grytbaserna precis på vägen hem från mitt jobb och självklart fick jag en av varje sort.
Chili con carne blev första testet ut. Bara att fräsa på köttfärs, tillsätta grytbasen, sjuda på svag värme under omrörning 3-5 minuter och sedan njuta tillsammans med ris eller bröd och gärna en klick creme fraiche.
Bönorna i chilin var av två olika sorter, vita och röda kidneybönor. Jag hade föredragit mer bönor, men övriga familjen tyckte det var lagom mängd. Smaken på maten blev faktiskt över förväntan. Lite annorlunda kryddning än vad jag brukar använda mig av, men mycket god och smakrik. Chili con carne grytbas är troligen inte någonting jag personligen kommer att köpa i affären framöver, men fullt godkänd och perfekt när man vill ha god och nyttig mat snabbt.
Senaste kommentarer