Tips på godaste, nyttigaste och färggrannaste fredagsmyset

Fredagsmys för majoriteten av svenska folket är chips, ostbågar, popcorn etc. Detta sköljs ner med en stor flaska läsk. Så ser det vanligen ut även hemma hos oss. Jag älskar denna typ av tilltugg och tycker det symboliserar ett härligt avslut på veckan. Nyttigt är det dock verkligen inte.

Ekologiskt odlade svenska morötter!

Ekologiskt odlade svenska morötter!

Men varför ska egentligen mys alltid förknippas med onyttigheter?! Det finns så många andra alternativ som är minst lika goda (ibland kanske till och med godare) och mycket, mycket nyttigare. Här kommer därför ett tips på ett nyttigt, otroligt gott och färggrannt fredagsmys som ingen kan motstå. Vi åt det förra fredagen och jag lovar, inget av barnen frågade ens efter chips! Varenda smula gick åt.

Vilken färgprakt! Ett mycket lockande, gott och nyttigt fredagsmys!

Vilken färgprakt! Ett mycket lockande, gott och nyttigt fredagsmys!

I min lokala Hemköp-affär hittade jag de mest fantastiska morötter i olika färger. Ekologiskt odlade svenska morötter. De var lila, gula, vita, orangea och röda, alla med sin egen smak och karaktär. Dessa, och en bit gurka skar jag upp i stavar och la på ett fat. Jag köpte också en påse Fresh Dip Holiday från Estrella som jag blandade med en burk kvarg.

Våga tänka outside the box! Våga testa nytt!

Våga tänka outside the box! Våga testa nytt!

Vilken färgprakt, vilka smaker och vad fräscht det var! Bästa fredagsmyset på länge (men den här helgen blir det ”traditionellt” tilltugg här hemma – omväxling förnöjer).

Våga tänka outside the box! Våga tänka nytt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *