Enkel och snabb Stir fried chicken
Vardagsmat när den är som bäst ska helst vara god, enkel och snabb att tillaga, nyttig och billig. Det är ofta inte så svårt som man tror. Ibland är det bara att ”svänga ihop något”. För att underlätta vår vardag har Tefal inlett en kampanj tillsammans med Tina Nordström, ”Smakfullt med Tina”, där de tillsammans vill inspirera oss till att laga enkel och läcker mat på bästa sätt.
Idag fick jag hem Tefals keramiska wokpanna med inbyggd temperaturkontroll som jag tänkte testa i helgen. Lagom till påsk då vi normalt äter mycket kyckling och ägg föreslår Tefal och Tina att vi ska testa deras recept på Stir fried chicken. En rätt som jag tycker uppfyller mina kriterier enligt ovan på den perfekta vardagsmaten! Har du något bra recept på vardagsmat som du kan dela med dig av?
Stir fried chicken med broccoli & nudlar, 4 port
2 st kycklingbröst
2 broccoli
2 st rödlök
2-3 msk ljus soja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung
1 msk olja till stekning
300 g äggnudlar, lätt förvällda i 2 min
3 ägg
1 ask hackad bladpersilja
1 lime
Platta till kycklingbrösten och skär dom i ca 1/2 cm tjocka skivor. Ansa buketterna på broccolin och skär stjälken i tunna skivor. Skala och finhacka rödlök. Häll olja i wokpanna och låt den bli riktigt varm. Bryn kyckling och lök i oljan. Häll i soja, vinäger och honung. Låt fräsa ett par minuter och lägg sedan upp på tallrik. Torka ur pannan, vispa äggen lätt med gaffel och häll i wokpannan, vispa runt lite och lägg sedan ned nudlar, kyckling och persilja. Vänd runt och servera med pressad lime som avslut ovanpå rätten.
Senaste kommentarer