Ugnsbakad lax med god topping

Fisk är gott. Lax är väldigt gott. Fast röding är min absoluta fiskfavorit! Fisk är också nyttigt. Fet fisk extra nyttigt och bör ätas 2-3 ggr i veckan enligt de flesta kostrådgivare.

Hemma hos oss blev kvällens middag just fisk. Idag blev det ugnsbakad lax. Jag toppade laxen med en röra gjord på 1 dl creme fraiche (naturell), 1/2 dl pesto och en grovriven squash (samt salt och peppar). In i ugnen på 175 grader i ca 20 min beroende på laxens storlek och tjocklek. Till fisken kokade jag quinoa och gjorde stuvad spenat. Råa grönsaker serverades också.

Superdupergott! Toppingen var fantastisk, fisken mör och len i smaken, spenaten krämig och quinoan var quinoa helt enkelt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *