Varför lagar jag inte detta oftare?
Har precis ätit upp en fantastiskt god men ”enkel” lunch. Jag lagade till en chili con carne som vi serverade med matyoghurt, bröd, kokt blomkål och lite andra råa grönsaker. Hur gott som helst! Fattar inte att jag inte lagar till det oftare?! Hela familjen älskar det, går snabbt att laga till, billiga ingredienser och väldigt nyttigt. Toppen!
Chili con carne, 4 port
600 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 burk stora vita bönor
1 burk vita bönor i tomatsås
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 paprika i valfri färg
salt, peppar, paprikapulver, chili
Hacka lök och paprika. Pressa vitlöken. Fräs detta i smör. Smula ner köttfärsen och bryn den. Krydda efter egen smak med salt, peppar, paprikapulver och chili. Häll ned krossade tomater, vita bönor, vita bönor i tomatsås. Låt puttra. Minst 40 min, gärna upp till en timme. Servera med goda tillbehör.
Senaste kommentarer