Varianter av köttbullar i Crock Pot

Klassiska eller exotiska? Kryddiga eller mjuka? Här är mina bästa recept på olika varianter av köttbullar – utomordentligt goda för alla smaker!

Smakrika köttbullar i tomatsås!
Smakrika köttbullar i tomatsås!

Jag är övertygad om att jag sitter inne på receptet på världens godaste köttbullar i Crock Pot. Det är inte vilka köttbullar som helst utan italienska köttbullar i en magisk tomatsås. De här är så tillfredsställande goda att de inte bara passar som vardagsmat utan även som en festlig helgmiddag.

Köttbullar redo att njutas av!
Köttbullar redo att njutas av!

Varför krångla till det? Ibland är klassiska köttbullar med lök något av det bästa som finns. Klassiska köttbullar kommer aldrig gå ur tiden.

Kycklingbollar i kokossås
Kycklingbollar i kokossås

Köttbullar behöver inte alltid tillagas på nöt- eller blandfärs. Kycklingfärs som är mer klimatsmart, magrare och nyttigare går minst lika bra. Kyckling och kokos passar som hand i handske och kycklingbollar i kokossås är en given hit hos både stora som små.

Helt fantastiskt goda, krydda koreanska köttbullar! Och såsen - mums!
Helt fantastiskt goda, krydda koreanska köttbullar! Och såsen – mums!

Men hörrni, det är ju så härligt med dofter och smaker från Asien. Självklart kan man ge dom små saftiga bollarna en asiatisk touch. Koreanska köttbullar är som att bjuda in Asien i ditt eget hem och skapar en smakexplosion i munnen som det inte är mycket som kan slå!

Bästa köttbullarna till midsommarbuffén!
Bästa köttbullarna till midsommarbuffén!

Slutligen vill jag slå ett slag för det vilda köttet. Nyttigt, magert, klimatsmart och gott! Färsen går utmärkt att göra köttbullar av. Min favorit är älgköttbullar. Det kräver en smakrik färs och jag brukar krydda upp mina älgköttbullar med kryddpeppar, timjan, socker och senap. Så gott och lyxigt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *