Kycklingbollar i kokossås

Vi äter mycket kyckling hemma hos oss i alla möjliga varianter, former, storlekar och smaker. Det är gott, nyttigt och klimatsmart. Ni vet väl att det även finns kycklingfärs? Ett magert och klimatsmart alternativ och/eller komplement till annan färs på marknaden. I helgen lagade jag till kycklingbollar i kokossås i min fantasiska Crock Pot. Kyckling och kokos är en supergod kombination och tillsammans med chili, vitlök och ingefära blir det en riktig smakexplosion i munnen.


Det är ett mycket enkelt och lättlagat recept. Hur fantastiskt är det inte att bara kunna lägga ner alla ingredienser rakt ner i grytan utan att behöva bryna, fräsa och förbereda i tusen steg innan?! Trots den minimala arbetsinsatsen blir det en snygg rätt som imponerar vid matbordet.
Receptet kommer ursprungligen från Kronfågels receptbank.

Kycklingbollar i kokossås, 4 port
Kycklingbollar:
500 g kycklingfärs
2 vitlöksklyftor alt 2 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk peppar
Kokossås:
1 burk kokosgrädde alt det tjocka vita högst upp i en burk kokosmjölk
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk strösocker
salt & peppar
Skala och riv vitlök. Blanda kycklingfärs, vitlök, paprikapulver, salt och peppar. Forma till bollar.
Skölj och hacka en röd chili. Ta ut kärnorna om ni vill slippa den värsta hettan. Skala och riv vitlök. Skala och riv ingefära. Blanda kokosgrädde tillsammans med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar. Lägg i Crock Pot grytan. Lägg i kycklingbollarna. Lägg på locket. Låt gå på svag värme i 3-4 timmar.
Servera rätten tillsammans med kokt ris, hackad cashew och koriander.
Senaste kommentarer