Wearables och fashion

Samsungs nya smart watch Gear S3

Samsungs nya smart watch Gear S3

Läcker och tidlös design.

Läcker och tidlös design.

Som jag berättat går jag på ledarskapskurs hela denna vecka. Det innebär att jag har fått tacka nej till alla olika events jag har fått inbjudningar till som äger rum denna vecka. Tror aldrig jag fått så många inbjudningar till en och samma vecka förut, är det inte typiskt?! Jag lyckades i alla fall klämma in en ”halv pressfrukost” i morse. Var tvungen att springa iväg innan själva presentationen började men hann i alla fall med att spana in produkten och äta en fantastisk frukost. Pressfrukosten ägde rum på Nobis Hotell och temat var Wearables och fashion.

Wearables och fashion var ett frukostseminarium med Samsung och Elin Frendberg från Swedish Fashion Council. Samsung visade upp den nylanserade smartklockan Gear S3 och berättade hur den skiljer sig från andra smartklockor både vad gäller design och funktion. Elin berättade om hur  dessa wearables (som tex Samsungs smartklocka) har blivit en självklart del av modescenen.

Wearables och fashion

Wearables och fashion

Håller koll på dina löparrundor.

Håller koll på dina löparrundor.

Wearables och fashion lever i en symbios och vi kommer att få se mer av denna vara under 2017. Wearable-scenen har enorm potential och kläder kan i framtiden stå för många av de funktioner som idag sköts via mobilen. Idag är wearables mest fokuserade på biometriska data som mäter fysiska prestationer. Det satsas dock mycket på att sammanföra modedesigners med digitala utvecklare som gemensamt kan skapa innovation som har en högre modegrad och kan omfamna fler vardagsnära funktioner än vad som finns på marknaden idag.

Samsung Gear S3 i olika utförande

Samsung Gear S3 i olika utförande

Samsung Gear S3 finns i två varianter, Classic och Frontier. Båda har design i rostfritt stål och utbytbara standardarmband. Riktigt snygga båda två. Stilren och klassisk design som jag gillar jättemycket. Den blir som en tidlös designaccessoar innehållandes den senaste tekniken. Teknik som ska förenkla och förgylla vardagen och ge full koll på vad som pågår i ens smartphone. Det man tidigare gjort på telefonen gör man nu direkt i klockan som tex svara i telefon, öppna appar och spela musik. Allt styrs från klockan, telefonen kan ligga kvar i fickan eller handväskan. Klockan har inbyggd gps och kan hålla koll på fysiska prestationer som tex hur många steg man går per dag, löparrundor och golf score. Den har även koll på andra aktiviteter som armhävningar, crunches etc.

Åh, vad jag skulle vilja ha en sådan här klocka i julklapp. Den har allt jag skulle önska av en smart watch. Just nu är den dock bara kompatibel med Android, inte iOS som jag har via min iPhone. Jag kanske får önska mig både en Samsung Gear S3 och en kompatibel telefon av tomten och hoppas på att jag har varit snäll!

Pressfrukosten ägde rum på Nobis Hotell i centrala Stockholm.

Pressfrukosten ägde rum på Nobis Hotell i centrala Stockholm.

Fantastisk frukostbuffé!

Fantastisk frukostbuffé!

Olika sorters bröd.

Olika sorters bröd.

Pannkakor med tillbehör.

Pannkakor med tillbehör.

Äggröra, bacon, korvar, kokta ägg, yoghurt, flingor, juice etc

Äggröra, bacon, korvar, kokta ägg, yoghurt, flingor, juice etc

Min första portion :-) !!!

Min första portion 🙂 !!!

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *