Värmande soppa för kyliga dagar

Värmande soppa för kyliga dagar
Värmande soppa för kyliga dagar

(Produktprov, ej betalt samarbete) Nu är det verkligen höst. Mörkret och kylan sluter sig omkring oss. Temperaturen har sjunkit drastiskt bara de senaste dagarna. Det blåser och är sol och regn om vartannat. Dags att ta fram de varmare kläderna, halsduk, mössa och vantar. Och dags att laga grytor och soppor. x

Soppa och bröd, en klassiker på hösten!
Soppa och bröd, en klassiker på hösten!

Lagom till kyligare dagar lanserar Coop tre värmande nyheter inom kategorin soppa. Soppan kommer i en praktisk påse som är förslutningsbar. En påse räcker till två personer. De tre smakerna är en klassisk tomatsoppa med soltorkade tomater och mascarpone, en grönsakssoppa med blomkål och rotselleri samt en thai-inspirerad soppa.

Thaisoppa.
Thaisoppa.
Tomatsoppa.
Tomatsoppa.

Vi testade tomatsoppan och thaisoppan i helgen. Tomatsoppan pimpade vi med bitar av mozarella och rostade pumpakärnor. Thaisoppan kompletterades med färska skalade räkor och även här rostade pumpakärnor. Till soppan serverade vi ett varsitt surdegspavé, dvs stenugnsbakade ljusa bröd som gräddas i ugnen.

Tomatsoppa pimpad med mozzarella och rostade pumpakärnor.
Tomatsoppa pimpad med mozzarella och rostade pumpakärnor.
Thaisoppa med färska räkor och rostade pumpakärnor.
Thaisoppa med färska räkor och rostade pumpakärnor.

Soppan (och brödet) gjorde verkligen succé. Hela familjen älskade sopporna. Tomatsoppan blev sonens favorit, thaisoppan övrigas favorit men båda var tipptopp! Krämiga, smakrika och goda. Rekommenderar dock att som vi tillsätta något matigt till soppan. Det gör soppan både godare och mer mättande.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *