Vegetariskt nyttigt och gott på kort tid

Höstterminen har dragit igång och vardagen med den. Det är fullt ös på jobbet, barnen har börjat skolan och alla deras aktiviteter som fotboll, dans och simning är i full gång. Man ska nu hinna med både jobb, familj, hus och hem. Man får inte glömma bort sig själv i vardagsstressen. Vi behöver alla röra på oss och äta bra och varierat.

Hösten innebär en nystart för många Efter en lång glassig, grillig, stillasittande sommar vill alla nu många komma igång och hitta sitt (ny)gamla jag igen. Det satsas mycket på hälsa, dvs träning i kombination med bra kost. Att äta vegetariskt blir allt mer vanligt från ett hälso- och miljöperspektiv. Meat free monday har vi väl alla hört talas om vid det här laget och att bli flexitarian är det trendigaste trendiga just nu. Flexitarian är dieten för oss som varken vill eller orkar vara vegetarian fullt ut. En som vill blanda sina vegetariska måltider med en blodig biff, en bit smakrik kyckling eller en fräsch fisk. Man testar sig helt enkelt fram och utesluter kött då och då. Hur ofta man flexar bestämmer man själv.

Veckans Vego - av Sara Begnér.

Veckans Vego – av Sara Begnér.

För många är det helt nytt att laga vegetarisk mat. För att hjälpa oss på traven kommer det fler och fler kokböcker med denna inriktning. En av dessa är Veckans Vego – Grön middag på bara 30 minuter av Sara Begnér. För exakt ett år sedan kom Sara ut med motsvarande kokbok men utan vegetarisk twist – Sara Begner Veckans favoriter – Middag på bara 30 minuter. Konceptet är samma, dvs recept i skaplig hälsosam förpackning inom ramarna för ett liv där mycket annat ska få plats. Sara vill som liksom många andra få in mer grönt i veckorna. Det ska göra hennes vardag mer färgstark och dessutom skapa positiva effekter för omvärlden.

Enkel och tydlig kapitelindelning.

Enkel och tydlig kapitelindelning.

Goda vegetariska rätter på mindre än 30 minuter.

Goda vegetariska rätter på mindre än 30 minuter.

Kapitlet för barn med tydliga instruktioner i bild och text.

Kapitlet för barn med tydliga instruktioner i bild och text.

Veckans Vego har exakt samma kapiteluppbyggnad som Veckans favoriter. Den är indelad i olika temabaserade kapitel som allt-i-ett, 1 matkasse – 3 middagar (veckoplanering), goda vanor, middag för matlåda, barnens kockskola med recept/bilder/tydliga instruktioner, skåpmat, smörgås/soppa/sallad, helghärligheter och veckoplaneringsscheman med inköpslistor.

Allt ser fräscht och gott ut.

Allt ser fräscht och gott ut.

Boken innehåller allt från recept på dryck, frukost, lunch till fika och snacks.

Boken innehåller allt från recept på dryck, frukost, lunch till fika och snacks.

Jag gillar verkligen den här kokboken. Det är vackra bilder och recept på enkla, goda och mestadels nyttiga maträtter. Allt från dryck, frukost, förrätt, huvudrätt, såser, tillbehör, efterrätt och fika. Det är inga konstiga ingredienser utan det är bara att gå in i närmaste snabbköp så hittar man vad man söker. Recept som jag tror passar hela familjen och som är utan krusiduller, snabblagade och går att anpassa efter eget smak och tycke och vad som finns hemma i skafferiet. En kokbok som är perfekt att framme på kokbokshyllan i köket!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *