En god och nyttig ersättare till scones
Bakar ni ofta scones? Jag gör det så ofta jag kan. Jag fullkomligt älskar nybakade scones med smör, marmelad och ost eller smör och ägg. Men man kan inte äta det varje helg. Även om inte jag tröttnar i första taget så verkar det som om familjen har gjort det. Då har ni här den perfekta ersättaren till scones-brödet. Det är hur gott som helst och hur nyttigt som helst! Kan inte bli bättre alltså! Jag kallar dom rätt och slätt för Frukostbröd. Serveras precis som scones eller med vilka pålägg som helst. Allt passar en skönhet brukar man ju säga! Här har ni receptet på mitt Frukostbröd.
Frukostbröd, 3 st små eller 2 st stora
1 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl dinkelsikt
1 tsk bakpulver
1 msk chiafrön (eller hela linfrön)
2 dl kesella lätt eller kvarg
2 ägg
1/2 tsk salt
Chiafrön eller linfrön till garnering
Blanda mjölsorterna och bakpulvret. Tillsätt övriga ingredienser. Blanda väl. Klicka ut till 3 bullar på bakplåtspapper på plåt. Degen ska vara kladdig. Strö över chiafrön eller linfrön. Grädda i ugn på 225 grader i ca 15 min eller tills de har fått färg.
Senaste kommentarer