Nyttig och god vegetarisk tacotårta

Här om dagen recenserade jag Mattias Kristianssons nya fantastiska kokbok, Vego hela dagen. En fullständigt fenomenal vegetarisk kokbok! Jag blev så inspirerad att jag genast ville sätta igång och laga något av alla goda recept. Först ut blev en nyttig och god vegetarisk tacotårta. Ett absolut fantastiskt torn av tacokärlek och tortillabröd. En tacotårta som inte gör någon besviken. Hur gott som helst! Barnen åt som om dom aldrig sett mat förut och både jag och Mattias var mer än förtjusta!

Tacofyllning till nyttig och god vegetarisk tacotårta.

Tacofyllning till nyttig och god vegetarisk tacotårta.

Vegetarisk tacotårta á la Matttias Kristiansson.

Vegetarisk tacotårta á la Matttias Kristiansson.

I receptet står det att man ska använda sojafärs. Jag bytte ut dock ut denna mot samma mängd av en av våra favoriter, Quorn färs. Otroligt smakrik, färgglad och läcker färsröra! Man blir riktigt glad och sugen bara av att se på den. Fungerar lika bra till pasta eller ris som till tacos/tacotårta. Vi hade aldrig ätit tacotårta förut och det var en delikat och angenäm allt-i-ett upplevelse! Till tårtan serverade jag en god blandad sallad, salsa och guacamole.

Tacotårtan är färdig att äta!

Tacotårtan är färdig att äta!

Läckert, färggrannt och gott!

Läckert, färggrannt och gott!

Tacotårtan är perfekt till helgens taco-middag!

Tacotårtan är perfekt till helgens taco-middag!

Det här måste ni laga till. Perfekt till fredagens taco-middag!!!

Tacotårta, 4 port

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
rapsolja till stekning
600 g sojafärs/Quorn färs
1 burk kidneybönor à 400 g
2 burkar krossade tomater à 400 g (jag tog bara en burk)
1 påse babyspenat à 70 g
2 dl majskorn
1 msk spiskummin
1/2 msk paprikapulver
1 tsk salt

6-8 tortillabröd
1 förpackning coktailtomater/1 skuren stor tomat

Sätt ugnen på 200 gr. Hacka löken, vitlöken och paprikan fint. Fräs allt i olja i en gryta tills det mjuknar och får lite färg. Häll på färsen och låt steka med några minuter. Sila av spadet från kidneybönorna. Skölj i vatten och låt rinna av. Vänd ner bönorna i grytan tillsammans med krossade tomater, babyspenat, majs, spiskummin, paprikapulver och salt. Låt puttra i ca 5 minuter. Ta kastrullen från plattan.

Lägg ett tortillabröd i en ugnssäker form. Bred ut ett lager med tacofyllning ovanpå. Lägg på nästa tortillabröd och bred ut ett nytt lager fyllning. Upprepa tills all fyllning är använd. Översta lagret ska också vara täckt med tacofyllning. Halvera eller skiva tomaterna och sprid ut på toppen. Sätt in tacotårtan i ugnen i ca 20 minuter. Servera tårtan som den är eller tillsammans med guacamole och salsa.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *