Biffar med smak
Jag skulle vilja rekommendera matbloggen Vardag.nu. En blogg jag tycker ger bra tips på vardagsmat, ofta med en extra touch. Inspirationen till kvällens middag fick jag därifrån. Det blev parmesanbiffar med kokt potatis, brunsås och grönsaker. Som så ganska ofta hämtar jag inspiration och gör sedan små ändringar i recepten och anpassar efter egen smak och vad vi har hemma. I ursprungsreceptet till biffarna ingick grädde men det tyckte jag var onödigt så det uteslöt jag helt enkelt. I övrigt följde jag receptet på biffarna. Istället för att servera dom med pasta kokade jag potatis och gjorde en enkel brunsås. Jag hade även grillsås och senap till, men det är för att jag älskar det!
Biffarna var riktigt goda och fick verkligen en extra touch av den äkta parmesanosten vi hade i. Tummen upp!
Parmesanbiffar, 4 port
700 g köttfärs
1 dl finriven parmesan
1 ägg
Salt och peppar
Smör/olja att steka i
Blanda färsen med parmesan, salt och peppar. Bind ihop färsen med ägg. Forma till lagom stora biffar och stek på medelvärme tills de är genomstekta.
Brunsås
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl mjölk eller matlagningsgrädde
1 1/2 dl vatten
1 msk lökfond
1 1/2 tsk soja
1 tsk balsamvinäger
salt och peppar
Vispa ut mjölet i mjölken/grädden och vattnet i en kastrull. Koka upp med fond, soja och balsamvinäger. Låt sjuda sakta i 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.
Vad roligt att du testat och att biffarna gick hem! Tack för den fina komplimangen, det värmer att höra att jag kan inspirera! 🙂
Låter gott med parmesan i kram Diana