Varmrökt regnbåge från Benella

Varmrökt regnbåge från Benella

Varmrökt regnbåge från Benella

Härlig rosa färg och doftar underbart!

Härlig rosa färg och doftar underbart!

Brukar man inte säga att man sparar det bästa till sist? För drygt en vecka sedan fick jag hem (varuprov) olika varianter på den Östersjöodlade Benella-fisken. Den kallrökta regnbågen användes omedelbums i krämiga tunnbrödrullar. Den färska laxen ugnsbakades och serverades med kokt potatis och smörsås. Sist ut denna vecka blev varmrökt regnbåge från Benella. Den avnjöts med kokt potatis och romsås.

Varmrökt regnbåge med kokt potatis och romsås.

Varmrökt regnbåge med kokt potatis och romsås.

Regnbågen var magisk. Mjäll, fin och mjuk konsistens. Liksom smälte i munnen. Härlig färg, alldeles rosa (färgämnen?). Men det bästa var nog den rökta smaken som var perfekt balanserad. Mattias brukar inte gilla varmrökt fisk men även han var helt lyrisk. Likaså barnen. Gustaf som normalt inte är förtjust i lax har redan bett mig köpa hem mer av denna fisk. Toppbetyg från alla med andra ord. Faktiskt ”to-die-for”!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *