Varmrökt regnbåge från Benella
Brukar man inte säga att man sparar det bästa till sist? För drygt en vecka sedan fick jag hem (varuprov) olika varianter på den Östersjöodlade Benella-fisken. Den kallrökta regnbågen användes omedelbums i krämiga tunnbrödrullar. Den färska laxen ugnsbakades och serverades med kokt potatis och smörsås. Sist ut denna vecka blev varmrökt regnbåge från Benella. Den avnjöts med kokt potatis och romsås.
Regnbågen var magisk. Mjäll, fin och mjuk konsistens. Liksom smälte i munnen. Härlig färg, alldeles rosa (färgämnen?). Men det bästa var nog den rökta smaken som var perfekt balanserad. Mattias brukar inte gilla varmrökt fisk men även han var helt lyrisk. Likaså barnen. Gustaf som normalt inte är förtjust i lax har redan bett mig köpa hem mer av denna fisk. Toppbetyg från alla med andra ord. Faktiskt ”to-die-for”!
Senaste kommentarer