Världens godaste chili con carne i Crock Pot

Världens godaste chili con carne i Crock Pot

Världens godaste chili con carne i Crock Pot

Ja, det är sant! Idag gjorde jag världens godaste chili con carne i Crock Pot. Här kommer Crock Pot verkligen till sin rätta. Enkla ingredienser som på låg värme under lång tid får gotta sig samman och skapa en helhet som är häpnadsväckande. Dessutom är, enligt mig, en chili con carne den perfekta restfest-rätten. Det ligger alltid någon grönsak eller rotfrukt i kylen som sjunger på sista versen. Kanske en liten burk köttfärs över från fredagens tacomiddag eller onsdagens köttfärssås och spaghetti. Ner i grytan med det bara! Låt kreativiteten flyga.

Här är några av de ingredienser jag använde mig av.

Här är några av de ingredienser jag använde mig av.

Själv hade jag en vissnande grön paprika i min chili con carne. Det satte verkligen extra piff.

Jag bryner alltid färs och grönsaker innan tillagning men det verkar vara en smaksak.

Jag bryner alltid färs och grönsaker innan tillagning men det verkar vara en smaksak.

Låt gå på svag värme i ca 6 timmar.

Låt gå på svag värme i ca 6 timmar.

Färdigt!

Färdigt!

Enligt många görs chili con carne på högrev och inte köttfärs. Man gör som man vill tycker jag. I matlagning finns inget rätt eller fel.

Chili con carne och naan.

Chili con carne och naan.

Chili con carne, 4 port

600 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 burk stora vita bönor
1 burk vita bönor i tomatsås
2 msk tomatpuré
1 stor finhackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk soja
1 tärning grönsaksbuljong
salt, peppar, paprikapulver, chilipulver, cayennepeppar

Hacka lök och pressa vitlök. Bryn köttfärsen i Crock Pot-grytan på spisen för de modeller som klarar detta, alternativt i en stekpanna på spisen. Ha ner lök och vitlök och stek glansig. Ha i 2 msk tomatpuré i lök- och färsblandningen. Viktigt att steka lite till så att tomatpurén får en god smak. Tillsätt krossade tomater, 1 msk soja och 1 tärning grönsaksbuljong. Krydda med salt, svartpeppar, 1 tsk chilipulver, 1 tsk paprikapulver och 0,5 tsk cayennepeppar. Sila och skölj de stora vita bönorna. Ha i vita bönor i tomatsås och de stora vita bönorna i grytan.

Sätt tillbaka grytan på tillagningsenheten. Låt gå på svag värme i 6 timmar. Njut tillsammans med ris eller bröd (varför inte naan) och en fräsch sallad.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *