Crawl-kurs och lagad mat

Ikväll började jag på en crawl-kurs för vuxna. De enda simsätten jag har lärt mig är bröst- och ryggsim. Vad gäller bröst så pratar vi om sk ”kärringsim” med huvudet över vattenytan och rygg har jag bara lärt mig livräddningsstilen med ”flaxande” armar. Med andra ord inte särskilt likt de simsätt simsällskapen lär ut till barnen som går i simskola. Crawl har jag aldrig fått chansen att lära mig.

Filippa som har gått i simskola i över 4 år är grymt duktig på alla simsätt. Gustaf börjar få in fin teknik vad gäller crawl och rygg som är det första barnen lär sig. Då jag är hjälptränare i Gustafs grupp känns det pinsamt om barnen skulle vara bättre än mig på crawl och därför bestämde jag mig för att också gå i simskola. Ikväll var det alltså premiär.

Vi var 8 personer i gruppen. Idag var det mycket prat och visande uppe på land. Det vi fick öva på i vattnet var benspark och stålmannen. Det kommer bara bli svårare och svårare…!

Efter simningen kom jag hem till lagad middag. Alltid lika skönt och trevligt! Mattias hade lagat till god köttfärssås och spaghetti och till det goda grönsaker. Härligt att få njuta av en god måltid som någon annan har lagat!

Köttfärssås, 4-5 port

800 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
vatten
Arla creme fraiche paprika/chili
salt, peppar, paprikapulver

Bryn köttfärsen i het panna. Finhacka lök och riv vitlök. Häll ned och låt bryna tillsammans med köttfärsen. Krydda med salt, peppar och paprikapulver efter smak. Häll på tomatpuré och vatten och låt koka ca 15-20 min. Rör om och fyll på med vatten med jämna mellanrum. När köttfärssåsen är så gott som klar, häll ned creme fraiche och låt koka ihop. Njut med pasta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.