Pannkaksförfrågan

Igår frågade Gustaf mig om han kunde få pannakaka till middag. Då hade jag redan förberett laxen, så det fick istället bli dagens middag. Jag kände inte för att stå och steka pannkakorna så idag valde jag att göra en fläskpannkaka. Rivna morötter, lingonsylt sylt och en äppelkompott till detta. Ruggigt gott!!! Jag kunde inte sluta äta trots att jag var grymt mätt. Fick tillslut slita mig från bordet och de rester som fanns kvar.

Fläskpannkaka, 4 port

300 g rimmat fläsk
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör

Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna smeten svälla 30 minuter.

Skär fläsket i tärningar. Lägg fläsktärningarna i en rymlig ugnssäker form och bryn fläsket i ugnen, 225 grader. Häll i smeten. Grädda pannkakan i ugnen i ca 20-25 minuter.

Äppelkompott (recept från Coop)

1 msk olivolja
2 tärnade äpplen
0,5 strimlad gul lök
2 msk honung
1 msk äppelcidervinäger
2 msk vatten
0,5 tsk kanel

Bryn samtliga ingredienser till kompotten i en kastrull, cirka 5 minuter. Äppelbitarna ska mjukna och koka ihop till en såsig konsistens.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *