Enkel köttmiddag
Idag blev det en enkel middag med kött, kokt potatis, brunsås och grönsaker. Köttet fanns kvar från grillfrosseventet i mitten på april och bestod av olika typer av marinerat fläskkött. Jag och barnen tyckte att det var mycket gott, Mattias gillade inte marinaden på köttet som han tyckte var för salt. Det bästa är ju att göra sin egen marinad utifrån eget smak och tycke.
En helt okej vardagsmiddag blev det i alla fall!
Brunsås
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl mjölk eller matlagningsgrädde
1 1/2 dl vatten
1 msk lökfond
1 1/2 tsk soja
1 tsk balsamvinäger
salt och peppar
Vispa ut mjölet i mjölken/grädden och vattnet i en kastrull. Koka upp med fond, soja och balsamvinäger. Låt sjuda sakta i 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.
Senaste kommentarer