Färsk pasta med pesto

Jag gillar smakrik ost! Både hårdost med mycket smak, gärna långlagrade, och även mjuka ostar med mycket smak. Skulle jag räkna upp mina favoritsorter skulle listan bli lång men rent spontant är nummer 1 för hårda ostar långlagrad, stark grevéost och för mjuka ostar cambozola.

Parmesan går det mycket hemma hos oss. Funkar som den är på ostbricka eller riven över och i olika pastasåser och pasta. Då det är snabb åtgång köper jag hem stora bitar parmesan. Jag köper bitar på 1 kg genom matsalen på jobbet till deras inköpspris, nästan gratis 🙂 !

Vad gör man om man har en stor kruka färsk basilika och 1 kg parmesan hemma som bara pockar på uppmärksamhet?! Jo, självklart mixar man ihop en pesto. Vår favvo nummer 1!

Till middag ikväll blev det färsk ostfylld tortelloni med pesto, hemgravad lax, färsk strimlad skinka, keso och på toppen, självklart, extra riven parmesanost. Grönsaker till detta. Mums!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.