Färsk pasta med pesto
Jag gillar smakrik ost! Både hårdost med mycket smak, gärna långlagrade, och även mjuka ostar med mycket smak. Skulle jag räkna upp mina favoritsorter skulle listan bli lång men rent spontant är nummer 1 för hårda ostar långlagrad, stark grevéost och för mjuka ostar cambozola.
Parmesan går det mycket hemma hos oss. Funkar som den är på ostbricka eller riven över och i olika pastasåser och pasta. Då det är snabb åtgång köper jag hem stora bitar parmesan. Jag köper bitar på 1 kg genom matsalen på jobbet till deras inköpspris, nästan gratis 🙂 !
Vad gör man om man har en stor kruka färsk basilika och 1 kg parmesan hemma som bara pockar på uppmärksamhet?! Jo, självklart mixar man ihop en pesto. Vår favvo nummer 1!
Till middag ikväll blev det färsk ostfylld tortelloni med pesto, hemgravad lax, färsk strimlad skinka, keso och på toppen, självklart, extra riven parmesanost. Grönsaker till detta. Mums!
Senaste kommentarer