Favoritrecept i Crock-Pot
Ett av mina favoritrecept i Crock-Pot är Kyckling äpple-curry. Saftig, mör kyckling tillsammans med skivor av gul lök i en lagom krämig, fantastiskt smakrik sås som får smaklökarna att dansa! Till och med barnen som kan vara känsliga mot alltför smakrik mat äskar den, lovar!!! Dessutom en rätt som är i princip omöjlig att misslyckas med.
Tänk att ett recept med så många år på nacken fortfarande är lika aktuellt och modernt! Obs! Går lika bra att göra i traktörpanna/gryta.
Kyckling äpple-curry i Crock-Pot, 4 port
800 g kycklingfilé
olja till stekning
3 gula lökar skalade och skurna i tunna skivor
2 vitlöksklyftor finhackade
1 msk curry
2 msk vetemjöl
3 msk kycklingfond
1 1/2 dl koncentrerad äppeljuice
2 1/2 dl kaffegrädde alt 1 dl vispgrädde
3 tomater skållade skurna i tärningar
Kryddgrönt att strö över
Bryn kycklingen runt om i lite olja i Crock-Pot (alternativt stekpanna), salta och peppra. Flytta kycklingen från pannan. Stek lök och vitlök mjuka. Blanda ner curryn och låt bryna något. Rör i mjöl och späd med kycklingfond och äppeljuice. Lägg ner kycklingen och tillaga på låg effekt i 4,5 timme. Häll i grädde och låt gå ytterligare 30 minuter på hög effekt. Smaka av såsen med salt och peppar. Vid servering, lägg på skållade tomater och strö över kryddgrönt. Servera med pasta.
Senaste kommentarer