Festival!
Den 21 och 22 mars är det äntligen dags för Festival! Inte vilken festival som helst utan en mycket god mässa, nämligen Lakritsfestivalen!
Inte nog med det. I år har Lakritsfestivalen slagit ihop sina påsar med Glassfestivalen. De kommer att gå parallellt under samma tak, dvs Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm, och besökaren får därmed två festivaler till priset av en.
Som vanligt kommer det finnas mat och dryck till försäljning på festivalen. I år har man dessutom chansen att tillsammans med Rent a chef tillaga den speciella festivalmenyn med lakritstema som man sedan såklart får äta upp. I veckan hade jag turen att få vara en av de första att vara med och tillaga och smaka denna meny tillsammans med andra lakritstokiga bloggare och press.
Till förrätt är det hummersoppa med fänkål och lakrits. En helt otroligt krämig och smakrik soppa som var helt magisk. Bästa soppan jag ätit!
Huvudrätten är citrongravad torsk, komprimerad gurka, lakrits- och citrondressing, riven lakrits och långpeppar. Fisk och lakrits går verkligen hand i hand och rätten var verkligen god!
Till dessert serveras bakad choklad, mini-lakritsmaräng, vitchoklad med en udd av espresso. Oh my! Den desserten går inte av för hackor.
Vi bjöds dessutom på en bonusdessert. På plats fanns min gamla bekant Calle från Cederströms – Calle med glassåserna! Förutom de gudomliga choklad- och kolasåserna finns nu även en saltlakritssås. Nu blir det mycket prisande här i inlägget, men vilken fantastisk sås. Huuuur god som helst! Gillar du lakrits gillar du garanterat den här såsen och likaså gillar du glassås kommer du bli lika förtjust. Vaniljglass med saltlakritssås blev bonusen. Inga krusiduller, bara njutning på hög nivå! En dessert helt i min smak!
Se nu till att boka in er på denna matlagningsupplevelse på festivalen. Jag kan säga att ni verkligen har något helt fantastiskt att se fram emot! Missa inte!
oh dit skulle jag vilja, men har precis fått barn då så det är nog inget och tänka på nej 🙁