Festival!

Kärlekslakrits - perfekt till Alla hjärtans dagDen 21 och 22 mars är det äntligen dags för Festival! Inte vilken festival som helst utan en mycket god mässa, nämligen Lakritsfestivalen!

Glassgeneralen!Inte nog med det. I år har Lakritsfestivalen slagit ihop sina påsar med Glassfestivalen. De kommer att gå parallellt under samma tak, dvs Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm, och besökaren får därmed två festivaler till priset av en.

Tuija Räsänen, ägare av Choklad & Lakrits Sverige, arrangör för Lakritsfestivalen och kockar från Rent-a-chefMan lagar maten tillsammans och sedan njuta av det man lagatSom vanligt kommer det finnas mat och dryck till försäljning på festivalen. I år har man dessutom chansen att tillsammans med Rent a chef tillaga den speciella festivalmenyn med lakritstema som man sedan såklart får äta upp. I veckan hade jag turen att få vara en av de första att vara med och tillaga och smaka denna meny tillsammans med andra lakritstokiga bloggare och press.

Soppa till förrättTill förrätt är det hummersoppa med fänkål och lakrits. En helt otroligt krämig och smakrik soppa som var helt magisk. Bästa soppan jag ätit!

Citrongravad torskHuvudrätten är citrongravad torsk, komprimerad gurka, lakrits- och citrondressing, riven lakrits och långpeppar. Fisk och lakrits går verkligen hand i hand och rätten var verkligen god!

Bakad chokladTill dessert serveras bakad choklad, mini-lakritsmaräng, vitchoklad med en udd av espresso. Oh my! Den desserten går inte av för hackor.

Glass med saltlakritssåsCalle och såsernaVi bjöds dessutom på en bonusdessert. På plats fanns min gamla bekant Calle från Cederströms – Calle med glassåserna! Förutom de gudomliga choklad- och kolasåserna finns nu även en saltlakritssås. Nu blir det mycket prisande här i inlägget, men vilken fantastisk sås. Huuuur god som helst! Gillar du lakrits gillar du garanterat den här såsen och likaså gillar du glassås kommer du bli lika förtjust. Vaniljglass med saltlakritssås blev bonusen. Inga krusiduller, bara njutning på hög nivå! En dessert helt i min smak!

En lakritsfylld goodiebagSe nu till att boka in er på denna matlagningsupplevelse på festivalen. Jag kan säga att ni verkligen har något helt fantastiskt att se fram emot! Missa inte!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Life of Johanna skriver:

    oh dit skulle jag vilja, men har precis fått barn då så det är nog inget och tänka på nej 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *