Filippa har tagit studenten

Filippa har tagit studenten
Filippa har tagit studenten

Stoppa tiden! Vart tog åren vägen? Mina barn har blivit så stora. I fredags gick Gustaf ut nionde klass och Filippa har tagit studenten. En stor dag. Inte minst för barnen och Filippa i synnerhet, men även för oss föräldrar och släktingar. På Mattias sida är Filippa första barnbarnet som tar studenten. Självklart ska en sån här stor händelse firas med pompa och ståt.

"Champagnefrukost"
”Champagnefrukost”

Jag och Mattias började morgonen med ”champagnefrukost”. Gus valde att ta sovmorgon och Filippa hade sin champagnefrukost med klasskompisarna. Det blev färska frallor, färska bär och krämig vaniljkvarg. Så gott!

Utspring i Hagaparken
Utspring i Hagaparken

Själva utspringet för Filippa var förpassat till Hagaparken då skolan hon gått i ligger mitt i ett industriområde. Klassen hade ordnat med flak men Filippa ville inte åka med så vi hade hyrt en läcker cab. Filippa blev så glad och överraskad över att få åka ett sådant vrålåk! Gus var iväg på sin egen avslutning men vi var ett glatt gäng som mötte upp en sprudlande och jublande glad tjej. Nämen, så stolt och rörd jag blev!!!

En härlig studentbuffé!
En härlig studentbuffé!

Sen bar det iväg hemåt för att fixa ordning mat och dryck för de dryga 30 gäster som dök upp lite senare. Maten (och drycken) gjorde såklart succé! Jag börjar bli van att hålla lite större sommarfester med tanke på Filippas alla födelsedagsfirande genom åren och min egen 50-års fest. Vi bjöd på ostpajer, italiensk pastasallad, grillad rostbiff, kycklingspett, quornspett, potatissallad, smör och bröd. För att göra det enkelt för oss (mig!!!) bjöd vi på färdiga Delicatotårtor till efterrätt. Inte lika populärt som mina magiska pinocchio-tårtor men jag var tvungen att dra ner lite på ambitionsnivån. Jag hade ju ändå gjort all mat (väldigt mycket iaf) från scratch.

Vrålåket!
Vrålåket!

Allt var så gott och kvällen och dagen i stort var så lyckad! Tack till alla fina gäster som kom och lycka till i framtiden Filippa – din tid är nu!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *