Magisk fläskfilé i chutneysås i Crock Pot

Dags att laga Magisk fläskfilé i chutneysås i Crock Pot

Dags att laga Magisk fläskfilé i chutneysås i Crock Pot

Det är inte så ofta vi äter fläskfilé hemma hos mig. Vet inte varför egentligen för det är en god köttdetalj. Mina favoriträtter med fläskfilé är Fylld fläskfilé med mozarella och bacon, Kreolsk gryta och Grekisk pyttipanna. Idag testade jag en ny rätt. Det blev en magisk fläskfilé i chutneysås i Crock Pot. Saftig fläskfilé i sås med lök och mango chutney. Köttet blev verkligen mört och smakrikt av att tillagas på svag värme under lång tid och såsen ville man nästan sleva i sig av. På riktigt bland den godaste köttgrytan jag lagat och ätit på länge!

Jag försteker alltid kött. Tycker det ger mycket godare smak och yta!

Jag försteker alltid kött. Tycker det ger mycket godare smak och yta!

I med övriga ingredienser och sätt på locket.

I med övriga ingredienser och sätt på locket.

Servera gärna tillsammans med ris och skålar med kokos, jordnötter och banan. Självklart också ett lass härliga, färgglada grönsaker!

Klart att servera!

Klart att servera!

Bland den godaste köttgrytan jag lagat och ätit på länge!

Bland den godaste köttgrytan jag lagat och ätit på länge!

Fläskfilé i chutneysås i Crock Pot, 4-6 port

1 kg fläskfilé
smör till stekning
140 g bacon
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 msk mango chutney
3 msk kalvfond
2 msk kinesisk soja
2 dl matlagningsgrädde
Salt, peppar

Putsa och skiva köttet. Hacka lök och vitlök. Strimla bacon. Bryn köttet i lite smör på båda sidor i Crock Pot-grytan på spisen för de modeller som klarar detta eller i en stekpanna på spisen. Salta och peppra. Lyft ut köttet. Fräs även bacon och lök i grytan/stekpannan tills baconet börjar få färg. Lyft tillbaka grytan på tillagningsenheten. Lägg åter ner köttet. Lägg i övriga ingredienser i grytan utom matlagningsgrädden. Låt gå i 4 timmar på låg effekt. Lyft sedan på locket. Häll i grädden, sätt tillbaka locket och låt gå 30 minuter på hög effekt.

Smaka av med mango chutney, salt och peppar och servera med ris/pressad potatis, kokt broccoli och en blandad sallad.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *