Frysfyllning

Här hemma är det frysfyllning som gäller. Vi har nämligen blivit med frysbox. Jag fick tillslut nog av vår gamla frys som dels alltid är full med is och ständigt behöver frostas av, dels alltid är fullproppad med mat/glass/bröd/bär etc och man aldrig får plats med fyndvaror man vill köpa hem och frysa in.

Visst är det gott med hembakt?!

Nu passar jag på att köpa hem råvaror som kyckling, köttfärs, fisk, kött etc när det är bra pris för att bunkra upp i frysboxen (gäller bara att skriva datum och vad det är på allt för att ha koll). Jag passar även på att laga till färdiga rätter som lämpar sig bra för frysning som lasagne, köttfärssås, köttbullar etc. Perfekt för dagar när matlagning inte hinns med. Är det någon som har tips på fler maträtter som lämpar sig väl för infrysning och upptining?

En omgång vaniljbullar

Hembakta bullar är alltid bra att ha hemma ifall man får oväntat besök. I veckan bakade jag därför till en omgång vaniljbullar som jag givetvis tog ett smakprov av och resten frös jag in. Som vanligt riktigt goda! Finns inte mycket som slår hembakt.

Gillar du att ha mycket mat hemma på lut eller föredrar du att handla ofta/varje dag?

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *