Fylld fläskfilé med mozarella och bacon i Crock Pot
Fläskfilé är alltid ett säkert kort. Det är en uppskattad köttbit som kan tillagas på många olika sätt. Fläskfilé passar perfekt att fylla. Det gör den extra saftig och mör. Man kan fylla den med nästan vad som helst. Jag tycker att en fyllning med bacon, soltorkade tomater och mozarella blir väldigt bra. Tillagar man dessutom filén i Crock Pot blir den ännu mer saftig och mör. Kvällens mästerliga måltid blev därför fylld fläskfilé med mozarella och bacon i Crock Pot.
Lättlagat, festligt och otroligt gott! Vilka fantastiska smaker som baconet, osten och tomaterna ger. Köttet blev galet saftigt och mört! Självklart ska man ta tillvara skyn som bildas. Jag gjorde en kantarellsås av delar av skyn som jag serverade tillsammans med köttet och nykokt ris. Det här var sååå gott!
Fylld fläskfilé med mozarella, bacon och soltorkade tomater i Crock Pot, 4 port
ca 800 g fläskfilé
150 g mozzarella
120 bacon
5-6 soltorkade tomater i olja
salt, peppar efter smak
Rensa fläskfilén från senor och fett. Skär ett snitt genom hela och öppna upp filén. Banka något, salta och peppra.
Skär baconet, mozarellan och tomaterna i strimlor. Fylld filén med detta. Rulla allt och bind med steksnöre. Bryn köttet runt om i smör och olja i crock pot-grytan. Sätt tillbaka på tillagningsenheten. Häll i lite vitt vin på botten i grytan för att undvika att köttet bränns vid. Låt gå på låg värme i 5 timmar.
Ta ut köttet och lägg i aluminiumfolie för att vila i 10 minuter. Skär sedan i fina, lagom tjocka skivor. Servera tillsammans med ris och en god sallad.
Senaste kommentarer