Fylld fläskfilé med mozarella och bacon i Crock Pot

Fylld fläskfilé med mozarella och bacon i Crock Pot

Fylld fläskfilé med mozarella och bacon i Crock Pot

Fläskfilé är alltid ett säkert kort. Det är en uppskattad köttbit som kan tillagas på många olika sätt. Fläskfilé passar perfekt att fylla. Det gör den extra saftig och mör. Man kan fylla den med nästan vad som helst. Jag tycker att en fyllning med bacon, soltorkade tomater och mozarella blir väldigt bra. Tillagar man dessutom filén i Crock Pot blir den ännu mer saftig och mör. Kvällens mästerliga måltid blev därför fylld fläskfilé med mozarella och bacon i Crock Pot.

Skär upp fläskfilén, banka ut den och lägg på fyllningen.

Skär upp fläskfilén, banka ut den och lägg på fyllningen.

Rulla ihop och knyt med steksnöre.

Rulla ihop och knyt med steksnöre.

Bryn runt om köttet, häll på vitt vin i botten och låt gå 5 timmar på låg.

Bryn runt om köttet, häll på vitt vin i botten och låt gå 5 timmar på låg.

Färdigt resultat.

Färdigt resultat.

Lättlagat, festligt och otroligt gott! Vilka fantastiska smaker som baconet, osten och tomaterna ger. Köttet blev galet saftigt och mört! Självklart ska man ta tillvara skyn som bildas. Jag gjorde en kantarellsås av delar av skyn som jag serverade tillsammans med köttet och nykokt ris. Det här var sååå gott!

Fylld fläskfilé med mozarella, bacon och soltorkade tomater i Crock Pot

Fylld fläskfilé med mozarella, bacon och soltorkade tomater i Crock Pot

Fylld fläskfilé med mozarella, bacon och soltorkade tomater i Crock Pot, 4 port

ca 800 g fläskfilé
150 g mozzarella
120 bacon
5-6 soltorkade tomater i olja
salt, peppar efter smak

Rensa fläskfilén från senor och fett. Skär ett snitt genom hela och öppna upp filén. Banka något, salta och peppra.

Skär baconet, mozarellan och tomaterna i strimlor. Fylld filén med detta. Rulla allt och bind med steksnöre. Bryn köttet runt om i smör och olja i crock pot-grytan. Sätt tillbaka på tillagningsenheten. Häll i lite vitt vin på botten i grytan för att undvika att köttet bränns vid. Låt gå på låg värme i 5 timmar.

Ta ut köttet och lägg i aluminiumfolie för att vila i 10 minuter. Skär sedan i fina, lagom tjocka skivor. Servera tillsammans med ris och en god sallad.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *