God och nyttig skolstart för både barn och föräldrar

Nästa vecka är det tillbaka till rutinerna för hela familjen. På torsdag är det dags för mina barn att börja skolan för terminen, Filippa börjar 5an och Gus 2an. Deras fritidsaktiviteter har redan smygstartat men då blir det fullt ös även på den fronten med träningar och skjutsningar till höger och vänster.

När vardagen rullar igång är det viktigt med goda rutiner. Man ska se till att sköta skolan, göra läxor, utöva sina fritidsaktiviteter, lägga sig i tid och gå upp i lagom tid på morgonen. För att barnen ska orka detta, växa och utvecklas krävs det att de får i sig bra mat med alla näringsämnen. Det behövs jämn energi över dagen.

Min blogg är full med recept på goda mellanmål, nyttigt fikafrukostar, luncher och middagar. Kolla runt och låt er inspireras. Några bra tips på mellanmål bjuder jag direkt också på här nedan.

Nötbollar

Nötbollar

Nötbollar (även kallat Coltingbollar)

10 urkärnade dadlar
1/2 dl valnötter
1/2 dl pumpakärnor
1/2 dl sötmandel
1/2 dl cashewnötter
1/4 dl hasselnötter
1 msk kakao
1/2 msk snabbkaffepulver

Häll ner allt i en mixer. Kör tills du får en bra smet. Rulla till bollar och rulla sedan i kokos. Förvaras i kyl eller frys.

Chiapudding med Alpro Mandeldryck.

Chiapudding med Alpro Mandeldryck.

Chiapudding – grundrecept, 1 port

3 msk chiafrön
2 dl mandelmjölk (eller valfri mjölkdryck)
1 krm äkta vaniljpulver

Blanda chiafrön, mjölk och vaniljpulver i en burk. Blanda väl. Låt stå i minst 1 timme men gärna över natten. Rör om möjligt runt efter ungefär halva tiden. Servera med färska goda bär samt gärna hackade nötter och kokosflagor.

En krämig och god chokladbollsmoothie!

En krämig och god chokladbollsmoothie!

Kokosbollssmoothie, 2 glas

1 banan
2 dl sojamjölk
1 dl havregryn
1 kryddmått äkta vaniljpulver
2 msk kakao eller oboy
1 msk kallt kaffe
2 msk kokos

Lägg ner samtliga ingredienser och några isbitar i blendern. Mixa slätt! Drick och njut!

Avokadotoast

2 skivor rostbröd
smör
2 tsk majonnäs (gärna Hellmanns)
1/2 tsk senap
salt och peppar
1/4 avokado
2 skivor skinka
4 skivor cheddarost

Bred smör på det som ska bli utsidan av brödet. På insidan brer ni sedan majonnäs och senap. Lägg på två av ostskivorna. Skär avokadon i tunna skivor och lägg på. Ta salt och peppar efter smak. Lägg sedan på skinkan följt av återstående två ostskivor. Lägg i hop mackorna och stoppa i smörgåsgrillen tills de är gyllenbruna.

Riskaka med jordnötssmör och banan

1 riskaka
2 tsk jordnötssmör
1/2 skiva banan

Bre jordnötssmör på riskakan. Toppa med skivad banan.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

5 svar

  1. Grattis till bok och konfektyrvinsten hos oss! : ) Mia & Mian

  2. Fröken M skriver:

    Jag har semester den kommande veckan för att V ska skolas in på sin nya förskola.
    Ha har gått kvar på sin gamla tills nu, men nu är det äntligen dags att börja på den som ligger bara ett stenkast härifrån.
    Jag misstänker att jag kommer få lite tid över när han är där så jag borde passa på att fylla förråden med nyttigheter jag också.
    Shit – jag/vi har ätit så mycket skräp på sistone att jag får dålig samvete av bara tanken !!
    Kram

  3. Jessica Sundberg skriver:

    Det måste man få unna sig! Hihihi, blir pizza till middag nu ikväll 🙂 Det är också nyttigt, på sitt sätt!

  4. Skogsraah ☾ skriver:

    Åh vad mycket gott 🙂

  5. Elin skriver:

    Mycket goda recept du har, vilken trevlig blogg du har! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *