Goda, fräscha sommarsallader

Ägg- och räksallad

Nu är våren/försommaren här på allvar med varmare temperaturer och förhoppningsvis mycket sol, bad och uteliv. Vi lämnar de tunga maträtterna som soppor och grytor bakom oss och äter gärna lite lättare mat, i alla fall de dagar när solen skiner och värmen gör sig gällande. Primörerna börjar komma och nu gäller det att frossa i dessa och alla andra svenska grönsaker och frukter. Det är fräscht och gott!

Varma sommardagar äter jag gärna en mättande sallad till lunch, kompletterad med ett gott bröd. I helgen frossade vi loss på en ägg- och räksallad med avokado, broccoli, rädisor, gula körsbärstomater, gul paprika, rödlök, isberg och gurka. En god dressing förhöjer smakupplevelsen! Till räkor kan man tex ha en rhode island eller varför inte ceaserdressing?!

Kycklingsallad

Kycklingsallad är en klassiker hemma hos oss. Oftast grillar vi kycklingen själva och benar ut den. Testa gärna att göra en Beer can chicken för extra smakrik kyckling. Mango Raja är vår favoritdressing till just kycklingsallad.

Broccolisallad

Att ha i broccoli i salladen gör den mättande och god. I den här broccolisalladen har vi också haft i färsk mango. Bidrar med både färg och sötma! Komplettera med kyckling eller kallskuret.

Mättar gör också bönor, quinoa, bulgur, pasta, etc. Keso är perfekt tillbehör och gör att man kan hoppa över dressingen om man vill.

Rawfoodsallad

Raw food är inne. Smakar både gott och fräscht och mättar mer än man kanske tror vid första anblicken!

FetaostsalladFetaost är syrligt och gott och passar perfekt att slänga ner i en sallad. Kombinationen getost, päron och valnötter är riktigt god och funkar perfekt i salladen.

Oliver är ett av mina favorittillbehör, gröna eller svarta spelar mig ingen roll. Lök är ett måste. Rödlök eller silverlök, bara att gå efter egen smak och tycke.

Ja, möjligheterna är enorma. Vad brukar du ha i din sallad?

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *