Grillat var det här!
Kvällens middag var en riktig höjdare! Vi grillade kotlett av rapsgris från Scan och till detta blev det kokt färsk potatis, brunsås, grillsås och grönsaker. Köttet rubbades först, grillades sedan i hel bit och skars upp i skivor vid servering. Grymt (ha ha – grymt – griskött) gott! Köttet var verkligen saftigt och smakrikt. Middagen intogs i underbar kvällssol och värme ute på altanen och ackompanjerades av ett gott glas rött vin. Vilken underbar kväll!
Brunsås
2 msk vetemjöl
2 1/2 dl mjölk eller matlagningsgrädde
1 1/2 dl vatten
1 msk lökfond
1 1/2 tsk soja
1 tsk balsamvinäger
salt och peppar
Vispa ut mjölet i mjölken/grädden och vattnet i en kastrull. Koka upp med fond, soja och balsamvinäger. Låt sjuda sakta i 3-5 min. Smaka av med salt och peppar.
Senaste kommentarer