Hälsa ska vara enkelt ->Kombucha

En låda full med KombuchaAtt satsa på en god hälsa är viktigt för många människor. Vägen till god hälsa kan nås på många sätt, vi är ju alla individer. Att röra på sig och äta balanserat tycker jag är bra ledord. Vi ska orka med vår vardag och samtidigt leva här och nu. Livet går inte i repris.

Kombucha i fyra smaker och färger

Det dyker hela tiden upp många spännande nyheter inom segmentet kost och hälsa. En av de trendigaste dryckerna just nu är Kombucha. Kombucha är en jäsningsprocess av avsvalnat sötat te till en syrlig och vinägeraktig dryck. Genom jäsningsprocessen får drycken ett rikligt innehåll av goda bakterier och vitaminer. Dessutom innehåller kombucha många antioxidanter. Kombucha är lätt kolsyrat, fermenterat ekologiskt te och är ett Raw food. Raw food innebär att livsmedlet inte hettats upp under framställningen vilket gör att alla färska näringsämnen finns kvar.

Kombucha började framställas redan 220 f.Kr i Kina och kallades då för Livets Elixir.

Vacker etikett

Det ger många hälsofördelar att dricka Kombucha. Den goda bakteriekulturen kan verka lugnande för magen och matsmältningen, de organiska syror och enzymer som bildas under bryggprocessen kan ha detoxande effekt på kroppen samt öka mättnadskänslan, den är rik på b-vitaminer som hjälper kroppen att ta upp energi ur maten och bryta ned fett och ser dessutom till att hår, hud och naglar håller sig starka och friska, det rika innehållet av antioxidanter höjer immunförsvaret.

Den Kombucha som jag har hittat här i Sverige kommer från Svensk Kombucha. Det är ett litet mikrobryggeri på Gärdet i Stockholm och de startade verksamheten våren 2011. Deras Kombucha finns i smakerna naturell, persika/granatäpple, äpple/ingefära samt hallon/citron.

Vackra flaskor, vacker dryck

Idag fick jag hem en välfylld mixlåda med samtliga smaker. Varje flaska innehåller 250 ml livselexir i vackra lockande färger och flaskans etikett är både läcker och matchar dryckernas smak och färg.

Drycken, som är opastöriserad, är en kylvara men klarar tillfällig förvaring i rumstemperatur i 5-7 dagar.

Kombucha avnjuts i ett fint glasSjälvklart öppnade jag en flaska så fort jag fick chansen. Först ut testade jag hallon/citron. En syrlig men ändå god och lockande doft. Lagom mängd kolsyra. Smaken är svår att beskriva. Inte alls söt utan mer åt det syrliga hållet. Den smakar typ som cider eller torrt mousserande vitt vin med aningar av hallon och citron. Jättegott är fel ord, men helt okej och jag tror det är en vanesak. Jag tycker drycken är läskande och den skulle säkert vara en perfekt törstsläckare efter eller under en lång dag i solen.

Det här är en dryck jag garanterat tror kommer göra succé även i Sverige. Huruvida det är den mirakeldryck den utgör sig för att vara tål att diskuteras men att den gör gott tror jag garanterat. Hoppas vi är många som får upp ögonen för Kombucha så att den kommit hit för att stanna!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Deer skriver:

    Men åh vad spännande, värsta mirakeldrycken 😉

    Tack snälla rara du för den gulliga kommentaren, det värmde. Särskilt idag när jag är tröttare än döden 😉 Kram & trevlig helg!

  2. marita karlson skriver:

    Vad gott va? Bästa drycken.

    kram, Marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.