Korv Stroganoff i Crock Pot

Ingredienser till Korv Stroganoff i Crock Pot.

Ingredienser till Korv Stroganoff i Crock Pot.

Korv i alla dess former och skepnader står högt i kurs i min familj. Förutom att äta korven som den är finns det många rätter man kan skapa av denna råvara. I Crock Pot gör jag ofta ugnsbakad falukorv, korvragu och korvgryta. Idag testade jag att göra favoriten korv stroganoff i Crock Pot.

Jag väljer att fräsa på korv och lök men det är inte alls nödvändigt.

Jag väljer att fräsa på korv och lök men det är inte alls nödvändigt.

Tillför övriga ingredienser utom grädde och låt gå 3.5 timmar låg.

Tillför övriga ingredienser utom grädde och låt gå 3.5 timmar låg.

Korv Stroganoff behöver inte baseras på falukorv även om det är det vanliga. Idag använde jag slantar av Lithells grillkorv jag fick hem för ett par veckor sedan. Det blir minst lika gott!

Efter 3.5 timmar låg, i med grädde av valfri sort.

Efter 3.5 timmar låg, i med grädde av valfri sort.

Klart att serveras!

Klart att serveras!

Som vanligt kanske några av er undrar över varför jag tillagar min korv stroganoff i Crock Pot istället för på spisen. Det går ju snabbare på spisen. Det finns många anledningar. Det är ett väldigt smidigt tillagningssätt. Maten liksom sköter sig själv i grytan. Nu valde jag att bryna korv och lök innan tillagning, men det behövs egentligen inte. Jag gillar dock när det är lite yta på korven och tycker även att löksmaken blir mildare när man bryner på. Ytterligare fördelar är att smakerna hinner utveckla sig på ett helt annat sätt under längre tillagningstid. Näringsvärdena i maten bibehålls bättre. Man väljer helt enkelt det sätt som passar en själv bäst och jag gillar att variera mig.

Min Crock Pot-lagade korv stroganoff blev verkligen magiskt god. Riktigt smakrik (den här korven är topp notch!!!), krämigt och med perfekt tuggmotstånd. Såsen är to die for! Slicka-tallriken-varning på denna maträtt!

Korv Stroganoff!

Korv Stroganoff!

Underbart smakrikt och krämigt!

Underbart smakrikt och krämigt!

Crock Pot leverar igen!

Crock Pot leverar igen!

Korv Stroganoff, 4 port

800 g falukorv/grillkorv
1 gul lök
1 förpackning krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 dl matlagningsgrädde/vispgrädde
salt, peppar och paprikapulver.

Skärv falukorv i strimlor/slanta grillkorv. Hacka löken. Fräs korven i olja eller smör i grytan på spisen ca 5 minuter. Tillsätt lök och fräs ytterligare någon minut. Ställ tillbaka grytan på tillagningsenheten. Häll i krossade tomater, tomatpuré samt lite vatten. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Låt gå på svag värme i 3.5 timmar. Tillsätt sedan matlagningsgrädde eller vispgrädde och låt gå ytterligare 30 minuter. Smaka av och krydda mer vid behov. Servera med tex ris och grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *