Hemgjord pizza i Crock Pot

Hemgjord pizza i Crock Pot

Hemgjord pizza i Crock Pot

Visst är det gott med pizza? En enkel, krispig botten med valfri god topping! På söndagar orkar jag nästan aldrig laga mat. Då blir det ofta hämtpizza från pizzerian som ligger typ 2 minuter från oss. Deras pizzor är riktigt bra, Men det är helt klart godare att göra pizza själv. Har ett riktigt bra recept på pizzadeg som har hängt med länge och som aldrig svikit mig. Idag gjorde vi pizza på grillen (magiskt – ett separat inlägg kommer om detta som ni inte vill missa) men självklart ville jag testa att även göra hemgjord pizza i Crock Pot.

Tomatsås, skinka och svamp.

Tomatsås, skinka och svamp.

Låt gå två timmar på låg värme.

Låt gå två timmar på låg värme.

Jag tog en bit av pizzadegen och kavlade ut en fin rundel. På ena halvan bredde jag på min underbara långlagade tomatsås. Toppade med riven ost, skinka och färska champinjoner. Sedan vek jag över den ofyllda delen till en inbakad Calzone. La pizzan på en bit bakplåtspapper och ner i Crock Pot. Den blev lite misshandlad på väg ner i Crock Pot och hade kunnat se godare ut, hehe!

Se till att ha en kökshandduk mellan gryta och lock för att suga upp ångan och få en krispig botten. Låg värme två timmar.

Dags att äta!

Dags att äta!

En perfekt inbakad Calzone i Crock Pot.

En perfekt inbakad Calzone i Crock Pot.

Jag hade inte så höga förväntningar men blev glatt överraskad. Pizzan blev faktisk bra! Kanske inte den snyggaste ytan på själva överdelen. Men i övrigt kanon. Krispig botten och smakrik, krämig fyllning. Precis som man vill ha den! Kommer definitivt att testa igen men då med en platt pizza, dvs inte inbakad. Tror att det kan bli ännu bättre!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Hanna skriver:

    Åh pizza alltså! Det måste jag baka i veckan. Det är ju så gott. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *